Vrlo ju je jednostavno napraviti, a od sastojaka vam treba 200 g piškota, 250 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 80 g bijele čokolade, 150 g mljevenih oraha, 200 ml mlijeka i malo ruma
Za ovaj recept potreban vam je pileći file, pesto Genovese, sol, vegeta, papar, rajčice ili nekoliko cherry rajčica, mozzarella, malo talijanske mješavine začina i parmezan
Drvene ražnjiće premažite tankim slojem ulja kako se hrana ne bi lijepila na njih. Marinirate li meso, držite ga u marinadi barem 30 minuta, a idealno bi bilo cijelu noć
Punjene tikvice su klasično jelo koje nikad ne izlazi iz mode. Dobro je to što okuse vrlo lako možete prilagoditi svojim željama i preferencijama ili željama gostiju
Ako već imate napravljeno tijesto za piadine, onda će ovaj obrok biti uistinu brzo gotov. No čak i ako nemate gotovo tijesto, njegova izrada nije dugotrajna ni komplicirana
Lazanje sa šparogama i lososom pravi su proljetni recept. Lagane i ukusne, vrlo kremaste i savršene za svaku priliku. U pećnici se peku 35 do 40 minuta
Uklonite vodu na mjestima u kojima se zadržava, posadite začine poput ružmarina, bosiljka i paprene metvice za manje komaraca. Isprobajte i recepte tjeraju komarce te one koji smiruju ubode
Sočni, jednostavni i fini kolači s kokosom idealni su za uživanje u proljetnim danima. Ljubitelji kokosa će sigurno uživati u ovom jednostavnom desertu
Sezona jagoda je u punom jeku, a one nas sočnošću svake godine iznova osvoje. Jako su ukusne ako se jedu svježe bez dodataka, no ako želite isprobati delicije s jagodama, donosimo šest super recepata
Ako ste ljubitelj uštipaka, iznenadite svoje nepce ovim jednostavnim receptom. Starinski mostarski uštipci bez sumnje su mekani i ukusni, a oduševit će sve ljubitelje ove poslastice
Promiješajte, najbolje rukama. Posolite još malo i istresite na lim za pečenje. Pecite okrećući nekoliko puta sve dok se ne počne karamelizirati, od 20 do 30 minuta
Idealno je vrijeme za obrok s ukusnim šparogama. Pomoću ovog recepta možete pripremiti jednostavno i lagano jelo. Šparoge kombinirajte s tjesteninom, rajčicama i ružmarinom za savršen zalogaj
Chef Marko Đurašević pripremio je 'Mona Lisu', a pri kušanju morate pokidati platno i otkriti malu tajnu - unutrašnjost od slane karamel čokolade, mascarponea...
Za ovu količinu kus-kusa trebat će vam otprilike 500 ml tekućine. Dok se kus-kus kuha, na ulju propirjajte gljive i špinat pa dolijte ostatak temeljca. U gotovi kus-kus dodajte kuhanu smjesu od gljiva
Idealne namirnice za chutney su jabuke, breskve, šljive, marelice, rajčice, ili rabarbara. Priprema se polaganim kuhanjem, kao i marmelada, a najčešće se poslužuje kao prilog slatkim i slanim jelima
Menulice na Lošinju kroz povijest toliko vole da joj tepaju epitetima 'lošinjski kruh', pa čak i 'lošinjski pršut'. Gotovo nema kuće u kojoj se menule u jesen i zimu ne pripremaju barem jednom tjedno
Izmiksajte slatko vrhnje s vanilin šećerom pa ga rasporedite u desertne čaše. Sorbet istružite vilicom i stavite na šlag. Po želji, u svaku čašu za ukras stavite po jednu jagodu i sorbet pospite šećerom u prahu
Ovdje možete pronaći sedam recepata za svaki dan u tjednu, kako biste pripremili ukusne i povoljne obroke za cijelu obitelj. Sastojcima se poigrajte po želji i ukusu ukućana
Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah
Kanapei su odlična ideja da pripremite male zalogajčiće koje će svi obožavati, praktični i ako očekujete goste. Možete ih jednostavno pripremiti kod kuće i oduševiti sve
Iskoristi svoj Oranž