Želite li da popečci budu manje masni, pecite ih u pećnici. Na protvan stavite masni papir, poslažite popečke i ispecite na 180 stupnjeva. Poslužite uz vrhnje s vlascem i crvenom paprikom
Popečci od mladog luka gotovi su za pola sata - odlično idu uz domaće vrhnje s vlascem
Sastojci:
- 2 do 4 mlada luka, ovisno o veličini
- 2 krumpira
- 1 mrkva
- 2 jaja
- sjeckani svježi peršin
POGLEDAJTE VIDEO o proklijalom krumpiru:
Pokretanje videa...
- svježe ribani muškatni oraščić
- sol i papar po ukusu
- stari kruh - 5 šnita
- krušne mrvice
- malo griza
- malo vode
- malo ulja
Postupak:
Stari kruh isjeckajte i poškropite toplom vodom da omekani. U to dodajte nariban krumpir i mrkvu, i sitno sjeckani mladi luk. Ubacite i sve ostale sastojke,osim mrvica, i rukom dobro izmiješajte da se svi sastojci povežu. Potom dodajte krušnih mrvica koliko je potrebno za dobru teksturu.
Oblikujte kuglice, spljoštite ih dlanovima, uvaljajte u mrvice i pecite u vrućem ulju.
Želite li da popečci budu manje masni, pecite ih u pećnici. Na protvan stavite masni papir, poslažite popečke i ispecite na 180 stupnjeva - najprije 10 minuta s jedne strane pa ih okrenite i nastavite peći 5 do 10 minuta s druge. Gotovi su kad dobiju lijepu rumenu boju.
Poslužite uz domaće vrhnje u koje ste stavili malo svježeg vlasca, soli i crvene paprike.