To je to što me zanima!

Posadi drvo i pomozi obnoviti opožarena područja Dalmacije

Od 5. listopada kreće najveća volonterska akcija pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije. Organizatori očekuju više od 4000 volontera i 40.000 novih sadnica
Vidi originalni članak

Volonteri će drveće saditi na području Splita, Solina i Zadra. Organizatori akcije su Savez izviđača Hrvatske te partneri Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odlični rezultati prošlogodišnje akcije, 25.000 sadnica i sadnog materijala koje su vrijedni volonteri posadili na požarištima, ali i brojne nagrade koje je Boranka do sada osvojila, motiviraju nas da ove godine idemo još više i jače. Očekujemo sudjelovanje 4000 volontera i preko 40.000 posađenih novih sadnica na području Splita, Solina i Zadra. Hvala Zadarskoj županiji i županu što su se uključili kao novi partneri u ovu prekrasnu akciju i što ćemo zajedno zazeleniti požarišta Dalmacije - kazao je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Kampanju financiraju sponzorstvima tvrtki, a među sponzorima je i Sindikat Preporod. Čelnik sindikata Željko Stipić najavio je sudjelovanje više od 300 učitelja i nastavnika koji će posaditi 9000 sadnica.

- Želja nam je ostaviti trag naše organizacije koja ove godine obilježava 25 godina postojanja. Ovo što radimo ne radimo za sebe nego za našu djecu i unučad - naglasio je Stipić.

POŠUMLJAVANJE DALMACIJE Kampanja Boranka najbolja je neprofitna kampanja 2018.

Akcija pošumljavanja će se odvijati  u sljedećim terminima:

  • 5. i 6. listopada Split (Žrnovnica)
  • 12. i 13. listopada Solin (Kučine)
  • 26. i 27. listopada Split (Sitno Gornje)
  • 9. i 10. studenog Zadar (Kožino)

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na info@boranka.hr.

Kampanja Boranka već je osvojila brojne domaće i inozemne nagrade, postavši tako najnagrađivanija neprofitna kampanja u Hrvatskoj te jedna od najuspješnijih kampanja u regiji. Kao kreativni dio kampanje, od pepela izgorjelih borova, uz pomoć Hrvatskih šuma i tvrtke Karbon, napravili su više od 100,000 pastelnih bojica (boralica) koje su besplatno podijelili širom Hrvatske.

Pozvali su građane da njima crtaju svoja stabla, fotografiraju ih i sade u virtualnu šumu na posebnoj web stranici kampanje www.boranka.hr.

POŠUMLJAVANJE NAKON POŽARA Akcija 'Boranka': U Dalmaciji su zasadili 25 tisuća sadnica

Za svako posađeno virtualno stablo, izviđači i drugi volonteri Boranke zasadili su pravu sadnicu na požarištu. Kako je rasla virtualna šuma tako se širila i prava šuma u prirodi što je omogućilo da Boranka postane jedina bojanka koja vraća život iz pepela.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • BernySinara Wesker 30.09.2019.

    svaka cast ekipa toga svakako treba i na Velebit mi djelujemo ne pričamo

  • mily 29.09.2019.

    bravo, bravo, bravo!!!!!!!!!!!!!!!!

  • murtela 29.09.2019.

    Moj pokojni dide je govorio da su borovi komunisti :D, daj samo hladovine i ništa ne raditi. Kad krene pozar, šišarice lete kao napalm , a osušene iglice gore kao barut. Dok god akcija ne bude sa sadnicama maslina ( bacite oko nakon pozara, ako i izgore masline, izgore u neodrzavanim maslinicima, ali i one se nakon nekoga vremena same obnove... uređeni maslinici samo rubom izgore), do tada sadite buduće pozare!

Komentiraj...
Vidi sve komentare