Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Akcija 'Boranka': U Dalmaciji su zasadili 25 tisuća sadnica

Ova akcija je najveće volontersko pošumljavanje u Hrvatskoj, a cilj je vratiti zelenilo na opustošena zgarišta te podići svjest  o važnosti zaštite šuma i prirode...

2 komentara

Projektom pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije "Boranka" ukupno 2500 volontera posadilo je 25.000 sadnica, sjemena i žira. Sađeni su pomorski i crni bor, pinija, čempres, hrast medunac i crni jasen. 

Ova akcija je najveće volontersko pošumljavanje u Hrvatskoj, a cilj je vratiti zelenilo na opustošena zgarišta te podići svijest  o važnosti zaštite šuma i prirode. Pošumljavao se na osam lokacija na Mosoru te na lokaciji Kučine kod Solina, stradalih u katastrofalnim požarima prošle godine. 

Glavni kreativni alat bile su tzv. Boralice, pastele bojice izrađene od pepela u požarima izgorjelih borova, koje su podijeljene diljem Hrvatske uz pomoć 24sata te kroz obrazovne ustanove, udruge i tijekom kampanje. Boralicama su građani mogli nacrtati drvca, fotografirati iz i posaditi u virtualnu šumu na www.boranka.hr

Za svako nacrtano i virtualno posađeno drvo, volonteri su u prirodi posadili sadnicu. Pročelnika HGSS-a Vinko Prizmić nada se da će ova kampanja prerasti u trajni projekt. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message