Lifestyle

Komentari 15

Posadi drvo i pomozi obnoviti opožarena područja Dalmacije

Posadi drvo i pomozi obnoviti opožarena područja Dalmacije

Od 5. listopada kreće najveća volonterska akcija pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije. Organizatori očekuju više od 4000 volontera i 40.000 novih sadnica

Volonteri će drveće saditi na području Splita, Solina i Zadra. Organizatori akcije su Savez izviđača Hrvatske te partneri Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Odlični rezultati prošlogodišnje akcije, 25.000 sadnica i sadnog materijala koje su vrijedni volonteri posadili na požarištima, ali i brojne nagrade koje je Boranka do sada osvojila, motiviraju nas da ove godine idemo još više i jače. Očekujemo sudjelovanje 4000 volontera i preko 40.000 posađenih novih sadnica na području Splita, Solina i Zadra. Hvala Zadarskoj županiji i županu što su se uključili kao novi partneri u ovu prekrasnu akciju i što ćemo zajedno zazeleniti požarišta Dalmacije - kazao je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Kampanju financiraju sponzorstvima tvrtki, a među sponzorima je i Sindikat Preporod. Čelnik sindikata Željko Stipić najavio je sudjelovanje više od 300 učitelja i nastavnika koji će posaditi 9000 sadnica.

- Želja nam je ostaviti trag naše organizacije koja ove godine obilježava 25 godina postojanja. Ovo što radimo ne radimo za sebe nego za našu djecu i unučad - naglasio je Stipić.

Akcija pošumljavanja će se odvijati  u sljedećim terminima:

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na info@boranka.hr.

Kampanja Boranka već je osvojila brojne domaće i inozemne nagrade, postavši tako najnagrađivanija neprofitna kampanja u Hrvatskoj te jedna od najuspješnijih kampanja u regiji. Kao kreativni dio kampanje, od pepela izgorjelih borova, uz pomoć Hrvatskih šuma i tvrtke Karbon, napravili su više od 100,000 pastelnih bojica (boralica) koje su besplatno podijelili širom Hrvatske.

Pozvali su građane da njima crtaju svoja stabla, fotografiraju ih i sade u virtualnu šumu na posebnoj web stranici kampanje www.boranka.hr.

Za svako posađeno virtualno stablo, izviđači i drugi volonteri Boranke zasadili su pravu sadnicu na požarištu. Kako je rasla virtualna šuma tako se širila i prava šuma u prirodi što je omogućilo da Boranka postane jedina bojanka koja vraća život iz pepela.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci