To je to što me zanima!

Postala je sirena nakon što je zbog bolesti završila u kolicima

Helena je profesionalna morska sirena, a njezina strast je fizikalna terapija. Imala je 14 godina kad su joj dijagnosticirali rijedak sindrom koji utječe na koordinaciju i oslabljuje mišiće
Vidi originalni članak

Helena The Mermaid je njezino umjetničko ime, a nikad novinarima nije otkrila svoje prezime. Živi u Norfolku i kaže kako do 14. godine nije imala nikakve tegobe, a tada su joj dijagnosticirali Charcot-Marie-Toothovu bolest, piše Yahoo.

POGLEDAJTE VIDEO: Davi iz Brazila je muška sirena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o nasljednoj neurološkoj bolest koju karakterizira progresivni gubitak mišićnog tkiva i različitih osjeta te utječe na koordinaciju. Bolest je neizlječiva. Kako je napisala u eseju za Hereditary Neuropathy Foundation (HNF), simptome su mnogi pripisivali nespretnosti.

Njezino se stanje drastično pogoršalo kad se udala i ostala trudna u dvadesetima, pa su joj za kretanje sad nužna invalidska kolica. Kako joj je stanje bilo sve lošije, počela je s fizikalnom terapijom u vodi. Zaljubila se u ideju morske sirene, pa je odlučila postati profesionalna sirena te se redovito pojavljuje u kostimima.

VIDEO: DILETTA LEOTTA Nesputana u dubini Mediterana - najljepša sirena svih vremena

Svoj rad objavljuje na TikToku i na Instagramu komunicirajući sa tisućama pratitelja. Usto, platforme koristi kako bi podignula svijest o svojoj bolesti. Otvorena je, edukativna i oštra protiv diskriminacije.

@helenathemermaid

day 2 of bringing my tiktok back, comment for the algorithm ##repost ##WhatsYourPower ##PerfectAsIAm ##EasyMeal ##SuperlativeSmiles ##SoAwkward ##mermaid

♬ Backyard Boy - Claire Rosinkranz

- Želim samo dobre komentare - piše na TikToku.

Helena živi ono što propovijeda, pa tako ponekad na ružne komentare odgovara izravno, a ponekad uz sarkazam s temom sirena.

- Tko je vidio sirenu s invaliditetom - napisao je netko.

- Ja - odgovorila je Helena.

OČEVI I KĆERI Ljubav tate i kćeri nema granica - za nju je rado postao i sirena!

Otvorena i oko toga što joj je posao donio u životu. Među ostalim, dobila je snažnu podršku zajednice i platformu da inspirira druge.

- Pokušavam biti pozitivan utjecaj za ljude u kolicima i s drugim teškoćama i nadam se da s onima kojima je to najpotrebnije dijelim ljepotu i čaroliju - pojasnila je.

- Stekla sam puno novih prijatelja, od sirena, trbušnih plesačica, umjetnika s vatrom. Volim raditi s njima i posjećivati ih - zaključila je.

SIRENA IZ PENNSYLVANIJE Zaljubila se u sirenu Arielu kao curica. Sada je i sama 'sirena'

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.10.2020.

    Bravo curo, najlakše je odustat od sebe,ti si pokazala da si borac i svaka čast na tom❤

Komentiraj...
Vidi sve komentare