To je to što me zanima!

Prakticirajte svjesno vođenje ljubavi: Užitak će biti puno veći

Seksualna terapeutkinja Jessa Zimmerman kaže da biste također trebali izbjegavati biti previše orijentirani na ciljeve, poput fokusiranja na orgazam i pokušati ne misliti na prošla seksualna iskustva
Vidi originalni članak

Nova studija objavljena u časopisu 'Journal of Sex & Marital Therapy' tvrdi da zadržavanje svjesnosti tijekom seksa može učiniti seks više zadovoljavajućim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svi sudionici koji su sudjelovali u istraživanju bili su u braku, heteroseksualci i u dobi između 36 i 60 godina. Kako bi procijenili njihovu seksualnu svjesnost, odnosno njihovu sposobnost da ostanu potpuno svjesni i prisutni tijekom seksa, tražili su ih da navedu koliko su povezani s izjavama poput 'Obraćam pažnju na seksualne strasti' i 'Obraćam pažnju na svoje emocije tijekom seksa'. 

ODBIJANJE TREBA PRIHVATITI Psihologinja savjetuje kako nekoga što bezbolnije odbiti

Istraživači su otkrili da su oni koji su prakticirali seksualnu svjesnost i izbjegavali samoosuđivanje tijekom seksa imali povećan osjećaj seksualne dobrobiti, uključujući više seksualnog zadovoljstva i seksualnog samopoštovanja. Također su zaključili da svjesnost može ugasiti tjeskobu koja može ometati pozitivno seksualno iskustvo.

- Seks kao čin nije strašno kompliciran, ali seks sa svjesnošću, često zahtijeva ogromnu hrabrost, strpljenje i spremnost da se družimo u našoj ranjivosti. Ovakav seks znači pokazati sebe u potpunosti, dopustiti sebi da budemo viđeni i biti voljni istinski vidjeti drugu osobu ili druge ljude - govori Yael Shy, osnivačica i direktorica MindfulNYU.

OTKRIJTE NA VRIJEME Riješite test i saznajte hoće li veza uspjeti ako uselite zajedno

Kako biste prakticirali svjesnost tijekom seksa, znanstvenici predlažu da se usredotočite na disanje dok to radite i pokušavate biti svjesniji svojih osjetila. Seksualna terapeutkinja Jessa Zimmerman kaže da biste također trebali izbjegavati biti previše orijentirani na ciljeve, poput fokusiranja na orgazam i pokušati ne misliti na prošla seksualna iskustva.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mandalorian67 17.05.2022.

    Osobno nikada nisam svjestan prilikom cina i ne sjecam se. Najslađe mi bude kad imam 2 promila u krvi, a ipak mi se digne. To je onda tamburanje, jos mi slina iz usta onak curi, ma di ces bolje. I nikako ne mogu svrsit

  • veseli čuk 16.05.2022.

    Kaj nudiš za predjelo ?

  • thevuky 16.05.2022.

    Ne kužim. Je li to nešto novog ili stara fora?

Komentiraj...
Vidi sve komentare