To je to što me zanima!

Preko 100 unučadi u 64 godine braka: 'Znamo sve rođendane'

Za ovu obitelj iz Illinoisa, obiteljsko okupljanje zahtjeva prave organizacijske vještine budući da su Leo i Ruth Zanger u svojih 64 godina braka dobili više od 100 unučadi i praunučadi
Vidi originalni članak

Leo i Ruth Zanger uistinu mogu reći da imaju veliku obitelj. Bračni par koji je već 64 godine u braku prije gotovo pet godina dočekao je rođenje svog 100. unuka. A sada ih je još i više. No čini se kako i baka i djed Zanger vole svako novo unuče kao da im je prvo, a po njihovim nasmiješenim fotografijama koje na društvene mreže stavljaju njihova djeca, velika obitelj održava ih mladima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovaj američki par iz Illinoisa vjenčao se 1956. godine i od tada njihova obitelj nije prestala rasti. Iako zvuči nevjerojatno, baka i djed mogu se sjetiti svakog rođendana svojih potomaka. 

- Dobri Bog ih samo šalje, mogli bismo osnovati vlastiti grad - kazao je jednom prigodom Leo. Posebno veselje nastalo je kad su Austin, jedno od unuka, i njegova supruga dobili drugo dijete, koje je postalo 46. praunuče para, koji ima i 53 unučadi. 

- I uvijek ima mjesta za još jedno - nadodala je Ruth. Ukupno imaju 12 djece. Najstarija, Linda, ima 58 godina, a najmlađi je Joe, koji ima 31 godinu. Ostali su: Debbie, Donna, David, Greg, Daniel, Mike, Steve, Chuck, Matt i Ernie. Donna Zanger Lane zadužena je za praćenje obiteljskog stabla, a još je zovu i "obiteljska povjesničarka". Zapisuje sve, pa je upravo ona bila ta koja je obavijestila "širu" obitelj o 100. unuku, tj. praunuku. 


Svako okupljanje za cijelu obitelj je pravi doživljaj, a Leo Zanger u šali zna reći da bi trebali unajmiti crkvu samo za njih. I dok bi neke velike obitelji možda imale poteškoće okupiti se na jednom mjestu, ova obitelj to uspijeva, a uza to ostali su vrlo bliski. 

Prostor za sve proslave mora biti dovoljno velik da svi stanu, kao za svadbu. Često zato unajmljuju sportske dvorane. A hrana i priprema hrane poseban je ritual. Potrebno je baš mnogo svega da nitko ne bi ostao gladan, pa tako nekad naruče i po 50 kilograma pršuta. 

Iako Zangeri kažu da ima puno onih koji jednostavno ne stignu na okupljanje, neslužbeno su "obavezni" Dan zahvalnosti, Božić, Uskrs, Majčin dan i Dan očeva.

- Svi smo unatoč tome jako povezani. Puno se družimo. Nekoga vidimo možda jednom ili dva puta godišnje. Ali iako smo vrlo zauzeti, uživamo kad smo na okupu - kažu njihova djeca koja su od malena gledala kako im se širi obiteljsko stablo. 

- Nikad nije bilo dosadnih trenutaka. Uvijek smo se zabavljali odrastajući - zaključuju Zangerovi. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

: Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 20

  • -Lima-ZG-U-❤ 04.02.2020.

    Kaj opet taj clanak? Ali bolje i to nego vesti iz komsiluka....

  • JosipMatanovic_1 04.02.2020.

    Ovi ne znaju da se može jeb... i dez da napraviš dijete.

  • 04.02.2020.

    Moja pokojna baka rodila je devetoro djece, osam preživjelo. Dobila je 24 unučadi, i doživjela 47 praunučadi. Pokoj joj vječni. Najbolja baka na svijetu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare