Lifestyle

Komentari 20

Preko 100 unučadi u 64 godine braka: 'Znamo sve rođendane'

Preko 100 unučadi u 64 godine braka: 'Znamo sve rođendane'

Za ovu obitelj iz Illinoisa, obiteljsko okupljanje zahtjeva prave organizacijske vještine budući da su Leo i Ruth Zanger u svojih 64 godina braka dobili više od 100 unučadi i praunučadi

Leo i Ruth Zanger uistinu mogu reći da imaju veliku obitelj. Bračni par koji je već 64 godine u braku prije gotovo pet godina dočekao je rođenje svog 100. unuka. A sada ih je još i više. No čini se kako i baka i djed Zanger vole svako novo unuče kao da im je prvo, a po njihovim nasmiješenim fotografijama koje na društvene mreže stavljaju njihova djeca, velika obitelj održava ih mladima.

Ovaj američki par iz Illinoisa vjenčao se 1956. godine i od tada njihova obitelj nije prestala rasti. Iako zvuči nevjerojatno, baka i djed mogu se sjetiti svakog rođendana svojih potomaka. 

- Dobri Bog ih samo šalje, mogli bismo osnovati vlastiti grad - kazao je jednom prigodom Leo. Posebno veselje nastalo je kad su Austin, jedno od unuka, i njegova supruga dobili drugo dijete, koje je postalo 46. praunuče para, koji ima i 53 unučadi. 

- I uvijek ima mjesta za još jedno - nadodala je Ruth. Ukupno imaju 12 djece. Najstarija, Linda, ima 58 godina, a najmlađi je Joe, koji ima 31 godinu. Ostali su: Debbie, Donna, David, Greg, Daniel, Mike, Steve, Chuck, Matt i Ernie. Donna Zanger Lane zadužena je za praćenje obiteljskog stabla, a još je zovu i "obiteljska povjesničarka". Zapisuje sve, pa je upravo ona bila ta koja je obavijestila "širu" obitelj o 100. unuku, tj. praunuku. 


Svako okupljanje za cijelu obitelj je pravi doživljaj, a Leo Zanger u šali zna reći da bi trebali unajmiti crkvu samo za njih. I dok bi neke velike obitelji možda imale poteškoće okupiti se na jednom mjestu, ova obitelj to uspijeva, a uza to ostali su vrlo bliski. 

Prostor za sve proslave mora biti dovoljno velik da svi stanu, kao za svadbu. Često zato unajmljuju sportske dvorane. A hrana i priprema hrane poseban je ritual. Potrebno je baš mnogo svega da nitko ne bi ostao gladan, pa tako nekad naruče i po 50 kilograma pršuta. 

Iako Zangeri kažu da ima puno onih koji jednostavno ne stignu na okupljanje, neslužbeno su "obavezni" Dan zahvalnosti, Božić, Uskrs, Majčin dan i Dan očeva.

- Svi smo unatoč tome jako povezani. Puno se družimo. Nekoga vidimo možda jednom ili dva puta godišnje. Ali iako smo vrlo zauzeti, uživamo kad smo na okupu - kažu njihova djeca koja su od malena gledala kako im se širi obiteljsko stablo. 

- Nikad nije bilo dosadnih trenutaka. Uvijek smo se zabavljali odrastajući - zaključuju Zangerovi. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

:

Najčitaniji članci