To je to što me zanima!

Prirodna pomoć kod bolnih koljena, sve sastojke već imate

Postoje mnogi razlozi za bol u koljenima - od prekomjerne tjelesne težine do ozljeda, a stalno trošenje i habanje zglobova također može izazvati bol i nelagodu u koljenu kako vaše tijelo stari
Vidi originalni članak

Bol može varirati od blage do jake, ovisno o stanju koljena. Iako postoje standardni lijekovi koji ju mogu ublažiti, postoje i domaći pripravci koje možete isprobati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jabučni ocat

Jabučni ocat ima alkalizirajući učinak koji može razbiti toksine i riješiti se mineralnih nakupina u zglobovima. Za pripravak ovog domaćeg lijeka, dodajte dvije žličice jabučnog octa na dvije šalice filtrirane vode.

FLUKTUACIJA HORMONA Sve o menstrualnoj migreni: Bol se javlja početkom ciklusa, a najbolje se liječiti preventivno

Pijte ovu mješavinu tijekom dana dok se bol ne smiri. Drugi način korištenja jabučnog octa je dodavanje dvije šalice jabučnog octa u kupku ili vruću vodu i natapajte koljeno koje vas boli oko 30 minuta.

Čaj od đumbira

Drugi vrlo učinkovit domaći lijek koji može smanjiti oteklinu i bolove u koljenima je čaj od đumbira. Đumbir ima protuupalna svojstva koja djeluju protiv oteklina u tijelu, a može vas riješiti i boli koja dolazi s njom.

Pripremite đumbir čaj i popijte ga tijekom dana kako biste ublažili neugodu koju osjećate.

Limun

Ako je bol u koljenu uzrokovana artritisom, koristite limun kako biste smanjili bolove. Limun sadrži limunsku kiselinu koja može otopiti kristale mokraćne kiseline koji se formiraju i nakupljaju u zglobovima.

Kako biste ga pripravili kako treba, razrežite jedan ili dva limuna na male komadiće, a zatim ih stavite u malu tkaninu koju ćete zavezati. Uronite krpu u toplo sezamovo ulje i stavite ga na zahvaćeno koljeno na pet do deset minuta.

Trebali biste to učiniti dva puta dnevno kako biste smanjili bol i oticanje.

Gorka sol

Poznato je da magnezijev sulfat u gorkoj soli (Epsom soli) pomaže u olakšavanju bolova u koljenu. Magnezij je poznat po opuštanju mišića, te po tome da uklanja višak tekućine u tkivima. Kada se tekućina ukloni, upala i bol se povlače.

NAJBOLJE VJEŽBE ZA KRALJEŽNICU Spriječite neugodne posljedice sjedenja: Ustanite svakih pola sata, a telefonirajte hodajući

Za ovaj lijek, jednostavno dodajte pola šalice gorke soli u vruću vodu za kupku i dobro promiješajte. Potopite koljeno u vodu na 15 minuta. Ponovite nekoliko puta na tjedan sve dok se bol i oteklina ne smanje.

Kurkuma

Kurkuma je također korisna kada je u pitanju ublažavanje bolova u koljenu zbog kurkumina, koji, poznato je, djeluje kao protuupalno sredstvo koje može smanjiti bol.

Od kurkume možete pripraviti čaj koji ćete pijuckati tijekom cijelog dana ili možete napraviti oblog s kurkumom i maslinovim uljem te nanijeti na koljeno.

POGLEDAJTE PRIČU MAROKANKE: HRVATI SU SLIČNI MAROKANCIMA, ŽELE BITI PODRŠKA ŽENAMA

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 16.03.2023.

    Problem je godina proizvodnje

  • fra dusoje 16.03.2023.

    A juha od govedine tzv. goveđa želatina, podmazuje zglobove, e moji novinari

  • 16.03.2023.

    Ha ha🤪🤪🤪

Komentiraj...
Vidi sve komentare