To je to što me zanima!

Prisiljeno zelje s lećom odmorit će probavu od blagdanskih jela

Leća je hranjiva, ukusna i pristupačna hrana. Sadrži puno makronutrijenta i vitamina pa je svakako treba redovito jesti kao i svježi kupus koji je posebno bogat mnogim mineralima korisnima za naš organizam
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • svježa glavica kupusa
  • 2 veće mrkve
  • 2 glavice luka
  • 1/2 l pasirane rajčice
  • žlica šećera
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • šalica kuhane leće

Priprema:

Luk i mrkvu propirjajte na malo maslinova ulja, a kupus izrežite ili naribajte na tanke trakice i posolite. Dodajte luku i mrkvi te pirjajte 20-ak minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će kupus pustiti.

ODLIČAN RECEPT Napravite tradicionalno irsko jelo od pire krumpira i poriluka

U lonac potom ulijte pasiranu rajčicu, dodajte šećer, sve dobro izmiješajte i začinite paprom te na laganoj vatri kuhajte još 5-6 minuta. Dodajte kuhanu leću pa ostavite na vatri još pet minuta.

Pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PsihoGinekolog_209 04.01.2023.

    Dal mi se čini ili su zaboravili meso 😳

Komentiraj...
Vidi sve komentare