To je to što me zanima!

Proljetni makeover frizure: Svijetli tonovi uz kraće vrhove dat će kosi dinamiku i jaki sjaj

Sve toplije sunce vodeća je inspiracija frizerima i koloristima koji za novu sezonu predlažu svijetle tonove. Uz to, obavezno skratite vrhove, kosa će dobiti potpuno novi look
Vidi originalni članak

Topliji dani inspiriraju nas da u beauty rutinu uvedemo neke promjene, a među prvim kandidatima za to je – naša kosa. Pramenovi, razne tehnike od balayage do ombre te njihove kombinacije idealne su za osvježenje kose u samo par koraka. Naime, trendovi nalažu prirodnost, stoga frizeri znaju sunčane tonove kreirati što jednostavnije.

- Predlažem da se inspirirate suncem i pustite svjetlost u kosu, nekom varijantom pramenova ili parcijalnog bojanja. Naime, današnje formule nove generacije nisu više agresivne, stoga i obojena kosa izgleda lijepo i njegovano – ističe frizerka i suvlasnica salona 'Do šminke i frizure za pol vure' Ana Kuštre.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Mermaid' valovi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Današnja koloristika, nastavlja stručnjakinja, ima niz opcija te razne miks varijante s kojima se postiže personalizirana nijansa. Upravo radi toga boja djeluje prirodno, kao da su pramenovi posvijetlili na suncu. Ovaj stil inspiriran boravkom u prirodi postao je vrlo popularan nakon pandemije, kad je kućno bojanje kose ostavilo loše posljedice na kosu.

Kad su se saloni otvorili, prvi korak bio je vraćanje kvalitete kose u normalu. S time su došli i trendovi koji nalažu dojam kao da na kosi ništa nije rađeno, već je eto tako, prirodno prošarana suncem. Ionako smo sve više vani, pa je ovaj stil u kosi vrlo autentičan i uvjerljiv.

Što se tiče samih tretmana, danas je tehnologija napredovala, stoga nema straha za trudnice ili osobe s osjetljivim vlasištem. Naime, i one u salonu boje kosu, izbjeljuju je ili kovrčaju. Dostupne su formule koje njeguju, ali istovremenom izbjeljuju, to je blajh novog doba, kremaste formule s aktivnim sastojcima, za razliku od nekadašnjih blajh prahova. 

Osim boje, bitno je i skratiti vrhove, za što Kuštre ističe da mijenja pad kose.

- Da bi kosa zablistala na suncu, osim boje potrebno je imati i svježi rez na kosi. Tanke ili oštećene vrhove otklonite, krenite u proljeće sređene kose. Ako ste željni promjena, tu su uvijek dobrodošle šiške i to u svim varijantama. Šiške čine čudo, daju frizuri posebnu dimenziju – savjetuje Kuštre.

Šiške su uvijek dobra tema u salonima, no i one su ove godine inspirirane prirodnim stilovima. Naime, frizeri ih rade na način da se dužina stapa s ostatkom kose, šiške se time ne ističu previše. Ako niste za velike promjene, svakako osvježite boju, inspirirajte se suncem i uredite vrhove, frizura će dobiti novu dinamiku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare