Lifestyle

Komentari 0

Prednosti hit tretmana: Limfna drenaža potiče cirkulaciju te pomaže jačanju tonusa lica

Prednosti hit tretmana: Limfna drenaža potiče cirkulaciju te pomaže jačanju tonusa lica

Masažni pokreti osnovni su u većini kozmetičkih tretmana, koje rade ruke profesionalaca, no nešto od toga možemo prenijeti i u svakodnevnu kućnu njegu

Bolja apsorpcija formule, kreme ili seruma te poticanje cirkulacije samo su neki od benefita jednostavnih masažnih pokreta. Limfna drenaža, koja se radi upravo na taj način, licu donosi svježinu i elastičnost.

Lice žene slikano iz profila

- Limfa, bistra tekućina koja putuje unutar limfnog sustava, sudjeluje u isporuci vitalnih hranjivih tvari našoj koži te istovremeno uklanja toksine - komentirala je američka liječnica Ivonne Boujaoude za mbg.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

To znači da ovaj način tretiranja kože produljuje njezinu mladolikost i usporava nastanak prijevremenih bora.

- Kako bi normalno funkcionirao, limfni sustav se oslanja na kontrakciju mišića, način prehrane, tjelovježbu i fizičku manipulaciju. Za razliku od cirkulacijskog sustava, limfni sustav nema vlastitu pumpu, a za to se brine masaža - istaknula je liječnica Renée Rouleau.

Ističe da limfna drenaža lica može pomoći rješavanju stanja kože kao što su crvenilo, otečenost, suhoća, akne te opća osjetljivost.

Stručnjakinje savjetuju da se pritom kod kuće mogu koristiti ručni masažeri za lice, kako bi nam olakšali posao i poboljšali same pokrete. Ujedno savjetuju da je ovaj tip masaže lica dobar i za - sinuse, naročito ako se osjećate začepljeno.