Lifestyle

Komentari 0

Ulje ricinusa ima niz blagodati za njegu kose, vlasišta i kože

Ulje ricinusa ima niz blagodati za njegu kose, vlasišta i kože

Ovaj sastojak često nalazimo u kozmetici, naročito onoj za kosu i trepavice, u obliku ulja koje možemo koristiti svakodnevno. Sadrži antioksidanse koji poboljšavaju i kvalitetu kože

Ricinusovo ulje je gusto ulje bez mirisa napravljeno od sjemenki biljke ricinus, koje sadrže otrovni enzim nazvan ricin. No kako bi ulje bilo sigurno za korištenje, procesom zagrijavanja tijekom proizvodnje taj otrov gubi loša svojstva.

Ricinusovo ulje ima veliku primjenu u medicini i farmaceutskoj industriji, no najpoznatije je ono za njegu kože i kose.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Tvrdi se da ricinusovo ulje ima niz prednosti, uključujući jačanje pramenova, poticanje rasta kose i njegu suhog vlasišta, piše Pinkvilla.

Ulje sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala u organizmu. Naime, slobodni radikali su odgovorni za ubrzanje procesa starenja, zbog čega se pojavljuju preuranjene bore.

Ovo ulje također je dobro za kožu koja je osjetljiva te burno reagira. Ima antibakterijska i protuupalna svojstva koja sprječavaju akne i natečenost. Također vlaži kožu i smiruje opekline od sunca.

Općenito je dobro koristiti ga u svakoj sezoni, jer osim što štiti od razvoja opeklina, ujedno smanjuje mogućnost isušivanja kože.