To je to što me zanima!

Protuotrov za suhu kožu možda se krije u jednoj maloj promjeni

Kada temperature padnu, mnogi se požele ugrijati pod vrućim tušem, a to može ugroziti kožnu barijeru i dovesti do suhe kože. Ipak, možete sačuvati vlagu tijela i bez odbacivanja lijepog, vrućeg tuša zimi
Vidi originalni članak

Je li jedan od najvećih krivaca za suhoću kože vaša navika tuširanja? To je svojevrsni mač s dvije oštrice, jer kada temperature postanu hladne, mnogi se požele ugrijati se pod parom tuša, ali dugoročno ta vruća voda može ugroziti vašu kožnu barijeru i dovesti do suhe kože koja se ljušti i ljušti...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste riješili ovaj problem, stručnjaci preporučuju da učinite sve što možete kako biste zadržali vlagu nakon ispiranja, kao i da se oslonite na pristupe jačanja barijere kože iznutra prema van. No, estetičarka i dermatologinja Natalie Aguilar nudi savjet koji možete upotrijebiti za vrijeme tuširanja, a kojim ćete moći sačuvati dragocjenu vlagu bez odbacivanja nadasve ugodnog, vrućeg tuša, ako ste mu inače skloni, donosi MBG.

Trik za tuširanje za postizanje i očuvanje meke, hidratizirane kože:

Vjerojatno znate nanijeti ulje za tijelo, kremu ili losion nakon tuširanja kako biste zarobili svu tu dragocjenu vodu i spriječili hidrataciju da pobjegne u zrak. Aguilar je velika obožavateljica ulja za tijelo, ali ona nanosi sloj i prije nego što skoči pod tuš, a ne isključivo i samo nakon.

SVJETSKI JE DAN KUPKI Namakanje u toploj vodi može učiniti čuda za vaše tijelo i um

- Jedan od mojih omiljenih rituala za njegovanje suhe kože, posebno zimi, je nanošenje ulja, posebno ulja sjemenki grožđa, na cijelo tijelo prije nego što skočim pod tuš - ističe ona. Ova uljna barijera sprječava prekomjerni gubitak vode i pomaže kod bilo kakve iritacije. Ovaj savjet posebno je koristan za one koji vole duge tuševe pod vrućom parom, jer topla voda može ukloniti prirodna ulja i lipide s vaše kože.

- Većina ljudi ima tendenciju da produži vrijeme provedeno pod tušem, kao i da poveća temperaturu vode do gotovo vruće razine kako bi se 'zagrijali', a to doslovno oduzima vlagu koži - objašnjava Aguilar. Oblaganjem kože masnom barijerom smanjujete ugrožavanje prirodnog lipidnog sloja vaše kože i održavate njezin integritet; u biti, stvarate pregradu između vrele vode i vaše kože, čime se sprječava njezino isušivanje.

Iako možete odabrati bilo koje ulje za tijelo koje vam se sviđa, Natalie ističe ulje sjemenki grožđa jer ono ima neke značajne prednosti: smatra se da posebno hladno prešano, nerafinirano, ovo ulje ima impresivna antioksidativna svojstva, što su pokazale neke studije. Tehnički je također 'suho ulje', što znači da se brzo upija i neće ostaviti osjećaj ljepljivosti na površini vaše kože.

ZDRAVO I MIRISNO Kupke koje će vas opustiti i napuniti pozitivnom energijom: Zeleni miks, beauty kupka...

Naravno, Natalie nanosi još jedan sloj ulja, kako bi zarobila vodu, i nakon tuširanja. 'Čim izađem iz tuša, pomiješam ulje sjemenki grožđa s hidratantnom kremom za tijelo i namažem tijelo', kaže ona.

Možete osjetiti i vidjeti razliku na svojoj koži radeći ovaj čarobni ritual. Koža će biti hidratizirana, umirena, a iritacije će se smanjiti. Kako biste svoju kožu spasili od neželjenih posljedica vruće vode, isprobajte ovu metodu nanošenja ulja za tijelo prije samog tuširanja, kako biste stvorili barijeru prije kupanja. S masnim slojem zaštitit ćete svoju kožu od ugrožavajućih faktora poput zategnuća, svrbeža ili crvenila; i moći ćete uživati ​​u toplom, ili vrućem, umirujućem tuširanju.

ŠTEDNJA ZA OKOLIŠ Tuširajte se umjesto kupanja jer tako trošite puno manje vode

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare