To je to što me zanima!

Raskošni rajf u kosi kao modni detalj kraljevskog karaktera

Ovaj jednostavni detalj nerijetko je dio dječjih kolekcija, no i u svijetu za velike cure ima posebno mjesto. Nerijetko podsjeća na tijaru, naročito onaj ukrašen kristalima
Vidi originalni članak

Rajf nove generacije stilski se naslanja na krune i tijare, dakle dizajneri se inspiriraju odijevanjem i ukrašavanjem dama s europskih dvorova. Posebno je postao popularan prije stotinjak godina, kad su u modu ušli razni ukrasi za kosu s perjem, biserima i sjajnim  trakama.

No, nešto prije toga, u modi se desio jedan, po vjerovanju, zdravstveni stilski moment - zvali su ih 'trake za glavu'. Naime, smatralo se da su obruči koji stišću glavu dobri za smanjenje glavobolje. Francuzi su ga zvali 'bandeau', a tu su bile i razne verzije nerijetko ukrašene čipkom ili perjem. Brojni su dizajneri potpisivali trake za glavu protiv glavobolje, primjerice Paul Poiret, jedan od top autora početka prošloga stoljeća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osamdesete su također voljele ukrase poput rajfova, naročito one ukrašene, inspirirane baroknim stilovima i dvorskom raskoši. Uz natapirane šiške i raspuštenu kosu, rajf je element kojeg je lako nositi - kad ga kombiniramo, smatramo ga ukrasom. Dobro je kombinirati ga uz naušnice, po tonu ili teksturi.

PREDIVNE SU 8 tipova party haljina: Mekoća i ženstvenost u fluidnim formama

U party stilu, mnoge su kuće za kraj godine pripremile posebne modne dodatke nalik na one kraljevske. U tom moru luksuza ističu se rajfovi, kojih se ne bi posramila ni Kate Middleton. Moćni i upečatljivi, ovi su modni dodaci dobri i umjesto nakita, gornjem djelu siluete daju poseban dojam. Ako imate neku jednostavnu malu crnu haljinu, ovakav će je rajf dobro nadograditi.

DOBAR TRIK Ovo su tri ključna pitanja za dobar shopping: Hoće li se nova stvar uklopiti u naš stil ili ne?

Moderne cure kratke kose znaju da je rajf i njihov top moment. Više od detalja koji kosu drži iza, obruč za kosu praktičan je i elegantan u raznim eklektičnim modnim kombinacijama. Kristali kao modna tema imaju posebno zanimljivu vizualnu simbiozu s - pleteninom i retro vestama.

TJEDNI MODE Nisu više bitni samo NY, Milano, London i Pariz: Sve su jači i drugi gradovi diljem svijeta

Baršun je još jedan odličan materijal kojeg su dizajneri rajfova prihvatili na razne načine. Mekan i podatan, super je za pletenice, ali i razne glatke varijante.

Gumica 'Scrunchie' jedan je od retro elemenata koji se nedavno vratio iz osamdesetih, a sada krasi i rajfove. Taj je dizajn pomalo nalik na neke krune od tekstila, stoga odlično izgleda u trenucima kad kosi treba dati neki elegantan štih, a opet da je kombinacija jednostavna i klasična.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare