To je to što me zanima!

Recept koji je posvađao Hrvate: Stavljate li jabuku u francusku?

Svake godine pred blagdan krene rasprava - idu li kockice jabuke u francusku salatu ili ne. Jedni je redovito stavljaju i kažu da jelu daje jednu finu hrskavost dok drugi to smatraju pretjeranim
Vidi originalni članak

Francuska salata je nezaobilazan prilog kad dođu blagdani, posebno što je odličan izbor kad poželite popiti koju čašicu više. Ona sadrži jaja i kisele krastavce koji će tijelo opskrbiti elektrolitima te majonezu koja je masna i odlično ide uz alkohol.

ZANIMA NAS VAŠE MIŠLJENJE ANKETA Prosljeđujete li darove koji vam se ne sviđaju i mislite li da je to u redu raditi?

I sad, postoji dilema koja je podijelila Hrvate - stavlja li se jabuka u nju ili ne? Zanima nas vaše mišljenje, a ispod ankete ćete pronaći recept za francusku salatu u koju možete staviti jabuku, ali i ne morate - bit će prefina kako god napravite.

 

Recept za francusku salatu u koju možete i ne morate staviti jabuku

Ukoliko se odlučite staviti jabuku, jedna je dovoljna. Isjeckajte je na kockice podjednake veličine kao mrkvu i krumpir.

Sastojci: 450 g smrznutog graška, 450 g krumpira, 450 g mrkve, 400 g kiselih krastavaca, 5 jaja, 300 g majoneze, 1 vrhnje kiselo, 1 žličica senfa, sol i papar

RECEPT DANA Kokosova salama - ova ukusna slastica je idealna za blagdane

Priprema: Povrće skuhajte zasebno kako bi bilo savršeno, jer ako ga stavite zajedno može vam se dogoditi da se, na primjer, krumpir skuha prije, a grašak ili mrkva kasnije pa će nešto biti gnjecavo, a drugo pretvrdo. Skuhajte i jaja. 

Potom sve sastojke koji se trebaju sjeckati, nasjeckajte na podjednake komadiće. Pomiješajte sa majonezom, vrhnjem i začinima i stavite u hladnjak.

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • mars7 18.12.2023.

    nikada jabuku

  • liliZG2.0 18.12.2023.

    moja frendica izbacila krumpir i dodala šunku---jel to zovu ruska?

  • Garraa22Witch 18.12.2023.

    Ne ali budem mrvicu odvojila i pomiješala da probam

Komentiraj...
Vidi sve komentare