To je to što me zanima!

Recept Nigelle Lawson sa 40 češnjeva češnjaka i piletinom

Nigella Lawson podijelila je mišljenje javnosti svojim receptom za složenac koji uključuje četrdeset režnja češnjaka. Pratitelj njezinog Instagrama je čak komentirao da je to recept stvoren za Transilvaniju
Vidi originalni članak

Kad vam kažem da je ​​piletina s 40 češnjaka recept dana, nemojte se uznemiriti, napisala je Nigella (61) na svom Instagramu gdje je prati 2,5 milijuna pratitelja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jedan sastojak u juhi mijenja cijelu priču

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je klasika s razlogom. Češnjevi češnjaka kuhaju se u ljusci dok ne postanu mekani i slatki. Kruh za umakanje je esencijalan - napisala je.

No, nedugo zatim objavu su preplavili komentari - s mnogim obožavateljima koji su se zezali oko recepta.

Recept

Sastojci:

  • 4-6 porcija
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 8 pilećih zabataka s kožom i kostima (po mogućnosti organskim)
  • 6 komada mladog luka
  • svježa majčina dušica
  • 40 češnja češnjaka (otprilike 3-4 lukovice), neoguljeno
  • 2 jušne žlice suhog bijelog vermuta ili bijelog vina
  • 1,5 čajna žličica morske soli ili 3/4 čajne žličice obične stolne soli 
  • dobar mljeveni papar

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C. 
  2. Zagrijte ulje na ploči za u širokom loncu za pečenje  (u koju će u konačnici stati cijela piletina u jednom sloju i koja ima poklopac) i pecite piletinu na jakoj vatri, s kožom prema dolje. Ako nemate dovoljno velik lonac, probajte sve popržiti u dva navrata. 
  3. Nakon što su komadići piletine dobili lijepu pečenu boju, prebacite ih u posudu. Sitno narežite mladi luk, stavite ga u tepsiju i brzo promiješajte, pržite ga s malo lišća majčine dušice.
  4. Uklonite višak ljuski i stavite 20 neoguljenih režnjeva češnjaka u tepsiju, prekrijte komadićima piletine kožom prema gore, a zatim pokrijte s preostalih 20 režnja češnjaka.
  5. Dodajte vermut (ili bijelo vino) bilo kojem soku koji je ostao u posudi. Promiješajte ga i ulite u tepsiju.
  6. Pospite solju, sameljite papar na složenac i dodajte još nekoliko grančica majčine dušice. Stavite poklopac i kuhajte sat i pol u pećnici.

- Kad sam bila mlada, ovaj stari francuski klasik još je uvijek bio u modi - napisala je Nigella na svojoj web stranici. 

Češnjak kuhan u kljusci postaje sladak dok se peče jer se tako karamelizira, poput slanih bombona u ljepljivim omotima - objašnjava.

ODLIČAN RECEPT Ideja za fini ručak: Janjeći but punjen inćunima, kruhom i peršinom pa preliven vinom

Međutim, gurmani nisu bili sigurni u njezin najnoviji recept, a jedan od pratitelja joj je napisao: 'Ne preporučuje se za prvi spoj'.

Drugi se našalio kako će obrok biti dobro prihvaćen u Transilvaniji, otkud je i legenda o Drakuli, jer se smatra da češnjak tjera vampire.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • nap 11.05.2021.

    Cesnjak prirodni antibiotik

Komentiraj...
Vidi sve komentare