To je to što me zanima!

Recept za fantastične lazanje s povrćem - fino, lagano, zdravo

Vrhunski chef Željko Neven Bremec otkriva svoj recept za prefine lazanje s povrćem, koje će voljeti ne samo vegetarijanci, već svi koji su se zaželjeli malo promjene na jelovniku
Vidi originalni članak

Uz recept za lazanje, chef Željko Neven Bremec je otkrio i pokoji trik za jako ukusne lazanje.

- Ako ne stavljate parmezan na vrh lazanja, nego goudu ili neki drugi meki sir, trebate ga naribati najsitnije što možete kako bi dobio smeđu boju. Ako takav sir ostane u većim komadima, on se topi i širi te zna po krajevima izgorjeti. Nakon što ste lazanje zapekli u pećnici, izvadite ih i počnite rezati tek nakon 20-ak minuta – savjetuje Bremec.

Lazanje s povrćem

Sastojci: 800 g domaće tjestenine, tikvice, paprika, patlidžan, 1 litra bešamel umaka (100 g maslaca, 100 g brašna, 1 l mlijeka), 120 g ribanog parmezana

Priprema: Za bešamel umak na maslacu popržite brašno pa dodajte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje kuhačom dok se ne rastope sve grudice i umak postane gladak. Začinite po želji.

RECEPT Fini kolač s jabukama: Okusom podsjeća na sretno djetinjstvo

U namašćeni pleh za pečenje stavite na dno malo bešamela i razmažite ga. Stavite preko blanširane listove domaćeg tijesta pa povrće koje ste prethodno ispekli na žaru ili sotirali, pa ga prelijte bešamelom, i tako u slojevima dok se ne potroše svi sastojci, a u ovom slučaju imat ćete 4-5 redova tjestenine.

Na kraju podlijte s bešamelom i pospite ribanim parmezanom. Pecite na 160°C oko 25 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ThomasDevald 12.12.2020.

    odgovor na nekoliko komentara :) ,kao prvo,radim teški fizički posao i mislio sam da lasagne bez mesa nisu zasitne,ali varate se,JESU i ukusne i zasitne ,dapače,svaku Subotu na jelovniku su nam lasagne,jednom od mesa,a drugi put od povrća ( i moram naglasiti da svaku subotu radim od 7 do 12 h ) i kao drugo,teškog srca,ali ipak ruku na srce,nisam siguran da su lasagne od mesa imalo ukusnije od lasagna od povrća,čak dapače,siguran sam da su lasagne od povrća puno ukusnije,provajte !!!!!!

  • Čavoglavi Hrvat 07.01.2018.

    Vegetarijanci ne jedu parmezan, tako da ne znam zasto njih spominjete.

  • komentator__Luka 07.01.2018.

    ovo je više ko bolnička hrana, sigurno bi tako bila hit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare