Fini kolač s jabukama: Okusom podsjeća na sretno djetinjstvo | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 78

Fini kolač s jabukama: Okusom podsjeća na sretno djetinjstvo

Fini kolač s jabukama: Okusom podsjeća na sretno djetinjstvo
1

Dobre stare jabuke uvijek su sjajan izbor ako želite napraviti ukusan kolač! Ovo je jedan od onih brzih kolača koje su nam pripremale mame ili bake, i zašto ga se ne bismo prisjetili

VIDEO

Vjerojatno svatko ima neku svoju verziju ovog kolača s jabukama, no nama je ova s biskvitom s mirisom cimeta, jabukama prelivenim dr. Oetker pudingom od vanilije i sve to pokriveno šlagom - najbolja! 

Kuglice od kokosa i čokolade: Ne peku se i ne ide šećer u njih
Kuglice od kokosa i čokolade: Ne peku se i ne ide šećer u njih

Svakako odaberite svoje najdraže jabuke, nama su za ovo najbolje zlatni delišes - zbog njihova divnog mirisa i pomalo kiselkastog okusa. Ako taj kiselkasti okus želite još malo "začiniti", pokapajte ih nakon kuhanja s nekoliko žlica soka od limuna. To će ih učiniti još ukusnijima, a cijelom kolaču dat će još bolji okus.

Fotolia

No, ako niste ljubitelj jabuka, ovaj kolač možete napraviti i s višnjama iz kompota (ili zamrznutima), ali i, kada im je sezona, s breskvama ili marelicama.  

Sastojci:

*mjerica za suhe sastojke je žlica pa tako koristite istu količinu za sve sastojke.

Za biskvit:

  • 5 jaja - odvojiti bjelanjke i žumanjke
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica mekanog brašna
  • 1 dr. Oetker cimet šećer
  • 1 dr. Oetker prašak za pecivo

Za kremu i jabuke: 

  • 1 1/2 l vode
  • 5 - 6 jabuka, oguljenih i narezanih na kriške (očistiti koštice)
  • 2 dr. Oetker pudinga od vanilije
  • 1 žlica dr. Oetker gustina
  • 1 dr. Oetker vanilin šećer
  • 2 vrećice dr. Oetker šlaga za pripremu s mlijekom ili 200 ml vrhnja za šlag  

Priprema:  

Biskvit: Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg (dodajte im prstohvat soli što će snijeg učiniti čvrstim). Žumanjke izmiksati sa šećerom pa im dodati cimet i špatulom umiješati brašno pa ponovno izmiksati smjesu. Kada je homogena, špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći oko 25 minuta - dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe čista. Izvaditi iz pećnice i ostaviti kratko na sobnoj temperaturi.

Grčka pita sa sirom i špinatom je odlična ideja za brzu večeru
Grčka pita sa sirom i špinatom je odlična ideja za brzu večeru

Jabuke: U vodi skuhati jabuke (ali ne prekuhati) i izvaditi ih van te poslagati po pečenom biskvitu. U vodu gdje su se skuhale jabuke, dodati dva pudinga i žlicu gustina i kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješati vanilin šećer te odmah preliti preko jabuka poslaganih po biskvitu i ostaviti da se ohladi. 

Kada je kolač ohlađen, napraviti šlag i premazati ga po kolaču. Poslužiti ohlađeno. Uživajte u ovom slasnom i mirisnom kolaču koji će vas vratiti u djetinjstvo, piše gastro.hr. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 78

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama