To je to što me zanima!

Recept za mediteransko jelo - ukusne dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru su prefino jelo koje možete lako i brzo pripremiti. Ujedno su i zdrav obrok pun vrijednih nutrijenata. Idealan ljetni ručak za cijelu obitelj
Vidi originalni članak

Isprobajte jednostavan i lak recept za dagnje. Pojest ćete ručak pun kalcija, fosfora i željeza, a ujedno ćete osvježiti nepce ukusnim morskim plodovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 1,5 kg dagnji
  • 5 - 6 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1/2 žličice bijelog papra
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 žlica krušnih mrvica 
  • 1 limun 

VRSTE RIŽE I ZA ŠTO SU NAJBOLJE Odlični savjeti za pripremu riže i 3 recepta za rižoto - kremasti s lignjama, ljetni i onaj s povrćem

Priprema: Očistite školjke tupom stranom noža tako što ćete sastrugati sve priljepke s vanjske strane. Kada ste dagnje očistili isperite ih još jednom pod mlazom hladne vode. Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu dobre i treba ih baciti.

U tavi, zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte prethodno protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, potom kratko promiješajte. Zatim ubacite očišćene dagnje i limun koji ste narezali na kolute.

Kada se sve dagnje otvore podlijte jelo vinom i pustite da provrije te poslužite. One školjke koje su i nakon kuhanja ostale zatvorene nemojte jesti. 

LJETNO OSVJEŽENJE Pripremite ukusnu salatu od avokada, cherry rajčica i luka

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare