To je to što me zanima!

Ribafish otplivao od Murtera do Vrgade, pratio ga je Konrad (13)

Domagoju Jakopoviću Ribafishu danas su se pridružili još jedan brod i nekoliko plivača, među kojima i dječak koji je uspješno pratio pothvat i otplivao cijelu dionicu te su zajednički stigli na Vrgadu
Vidi originalni članak

- Krenuli smo jutros iz Murtera i sve je super prošlo, ali ja sad ne mogu pričati pa vas prebacujem Kasandri - kratko nam je rekao Domagoj Jakopović Ribafish kojeg smo nazvali taman u trenutku ulaska u Vrgadu.

POGLEDAJTE VIDEO: RokOtok 2019. godine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova djevojka Kasandra Draganić kaže da je nedjeljna dionica prošla idealno, a pridružili su im se i drugi plivači.

- Ovo je bilo divno, plivalo je pet plivača što je bilo super. Domagoju se pridružila obitelj Kralj, otac i sin. Sin Konrad ima 13 godina i preplivao je cijelu dionicu, čak njegov tata nije uspio, ali malecki se držao. Sa nama je bila i Antonija Buličić, no ona je prvakinja pa smo očekivali da će nas prešišati. No suzdržavala se i pratila tempo. Sve je dobro prošlo, nitko od posade još nije bio na Vrgadi tako da se svi jako veselimo - rekla je Kasandra dodajući kako će ih, sudeći prema najavama, dočekati oko 50 djece u pratnji odraslih.

PROJEKT ROKOTOK Ribafish je s prvim zrakama Sunca plivao 3,2 km do Zlarina: 'Ljudi, hvala vam svima!'

Kaže da su se u subotu borili sa valovima, no u nedjelju je more bilo mirno i idealno za plivanje, ali i da se Ribafish suočava sa bolovima zbog naprezanja.

- Djeca će Domagoja dočekati na obali ili će zaplivati sa njim, a potom slijedi radionica na kojoj razgovara sa mališanima o ekologiji, važnosti kvalitetno provedenog vremena sa roditeljima te provođenju vremena bez ekrana - pojašnjava Kasandra.

RIBAFISH ZAPLIVAO PREMA KRAPNJU 'RokOtok posvećen je mom sinu Roku i kad tijelo više ne može, tu su emocije, plivam za njega'

Upravo je to cilj ovog projekta kojeg je Domagoj Jakopović pokrenuo 2019. godine u spomen na preminulog sina Roka sa kojim je planirao obići 50 nastanjenih otoka na Jadranu.

Za više od 2.000 djece organizirao je radionice na 17 otoka 2019. godine, a lanjski projekt je prekinula pandemija. Ove godine nastavljaju po planu, a u osvajanje 17 otoka na dionici dugoj 60 kilometara krenuli su iz Brodarice.

- U ponedjeljak krećemo prema Pašmanu i vjerujemo da će sve biti po planu - zaključila je Kasandra.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 11.07.2021.

    Odlično je to smislio, svake godine ma plaćeni godišnji...

  • Klips 11.07.2021.

    Svaka čast, iz osobnu tragedije koja je nezamisliva izvukao snagu za pomoći drugima. Bravo!

  • Roby621 11.07.2021.

    Ko je ribafiš?

Komentiraj...
Vidi sve komentare