Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Ribafish je s prvim zrakama Sunca plivao 3,2 km do Zlarina: 'Ljudi, hvala vam svima!'

Ribafish je s prvim zrakama Sunca plivao 3,2 km do Zlarina: 'Ljudi, hvala vam svima!'

Na dočeku na plaži ispred hotela Spongiola okupilo se barem 120 klinaca jer je toliko poklona planulo, opisao je Ribafish jučerašnju avanturu na otoku Krapnju i mališane koji su ga tamo dočekali

Rano jutros je Domagoj Jakopović Ribafish plivao 3200 metara do Zlarina iako more baš nije bilo mirno. 

Pogledajte kako je to izgledalo:

Bilo je to osvajanje drugog otoka ove sezone, nakon što je jučer otplivao kratku dionicu iz Brodarice do otoka Krapnja i time započeo drugu etapu projekta RokOtok.

Ispričao je kako je to izgledalo jučer:

- Šezdesetak ljudi plivanjem spojilo obalu i otok, Brodaricu i Krapanj. Duljina staze 600 metara, vrijeme najbržih plivača 10 minuta, ja sam skupljao ove sporije i neke i nosio na leđima pa se nakupilo i 1800 i skoro pola sata plivanja. Na dočeku na plaži ispred hotela Spongiola okupilo se barem 120 klinaca jer je toliko poklona planulo - opisao je Ribafish na Facebook stranici RokOtok jučerašnju avanturu i nastavio:

'Dakle, krenuli smo, i hvala svima koji su nam to omogućili i u tome nam pomogli, kao i onima koji su došli, od treme i emocija sam skratio predavanje za barem deset minuta…

Skokom u more sa šibenske Brodarice Domagoj Jakopović Ribafish započeo je drugu etapu projekta RokOtok

Kasandra je odradila lavovski dio posla, Mima i Elli iz Udruge su dovezle zorom iz Zagreba, Maja i Ivana iz Tatanke pomagale na sto načina, stvorila se i preplivala kanal kompletna Pivovara 022, Raslinjani, VK Stari As došao u prvoj postavi, Antonija iz TZ nam objasnila svaki kamen na otoku, Milena pokazala muzej spužvarstva, čak je i sam Župan došao stisnut ruku i pohvaliti projekt.

S nama su na brodu Igor za kamerom, Nikola sa plutačom, novi skiper Žarko, doktor Damir i krećemo stvarati nove lijepe priče. Hvala divnim Krapnjanima, restoranima Dalmata (bijeli rižot) i Kapelica (orzoto od sipa) Ninu, tati i ekipi Spongiole i velikom Dudi Šimencu što je i dalje jedan veliki razigrani dječak i još veća ljudina'.

Dolazak na Zlarin:

Na Facebook stranici RokOtok piše kako je projekt nastao:

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Njegov otac Domagoj Jakopović, kojeg ćemo dalje zvati jednostavno Riba, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Ribafish: Dao bih milijun otoka za jednu minutu s Rokom...
Ribafish: Dao bih milijun otoka za jednu minutu s Rokom...

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.

A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka - lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djecu bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.

POGLEDAJTE VIDEO: