Lifestyle

Komentari 12

Ribafish otplivao od Murtera do Vrgade, pratio ga je Konrad (13)

Ribafish otplivao od Murtera do Vrgade, pratio ga je Konrad (13)

Domagoju Jakopoviću Ribafishu danas su se pridružili još jedan brod i nekoliko plivača, među kojima i dječak koji je uspješno pratio pothvat i otplivao cijelu dionicu te su zajednički stigli na Vrgadu

- Krenuli smo jutros iz Murtera i sve je super prošlo, ali ja sad ne mogu pričati pa vas prebacujem Kasandri - kratko nam je rekao Domagoj Jakopović Ribafish kojeg smo nazvali taman u trenutku ulaska u Vrgadu.

POGLEDAJTE VIDEO: RokOtok 2019. godine

Njegova djevojka Kasandra Draganić kaže da je nedjeljna dionica prošla idealno, a pridružili su im se i drugi plivači.

- Ovo je bilo divno, plivalo je pet plivača što je bilo super. Domagoju se pridružila obitelj Kralj, otac i sin. Sin Konrad ima 13 godina i preplivao je cijelu dionicu, čak njegov tata nije uspio, ali malecki se držao. Sa nama je bila i Antonija Buličić, no ona je prvakinja pa smo očekivali da će nas prešišati. No suzdržavala se i pratila tempo. Sve je dobro prošlo, nitko od posade još nije bio na Vrgadi tako da se svi jako veselimo - rekla je Kasandra dodajući kako će ih, sudeći prema najavama, dočekati oko 50 djece u pratnji odraslih.

Kaže da su se u subotu borili sa valovima, no u nedjelju je more bilo mirno i idealno za plivanje, ali i da se Ribafish suočava sa bolovima zbog naprezanja.

- Djeca će Domagoja dočekati na obali ili će zaplivati sa njim, a potom slijedi radionica na kojoj razgovara sa mališanima o ekologiji, važnosti kvalitetno provedenog vremena sa roditeljima te provođenju vremena bez ekrana - pojašnjava Kasandra.

Upravo je to cilj ovog projekta kojeg je Domagoj Jakopović pokrenuo 2019. godine u spomen na preminulog sina Roka sa kojim je planirao obići 50 nastanjenih otoka na Jadranu.

Za više od 2.000 djece organizirao je radionice na 17 otoka 2019. godine, a lanjski projekt je prekinula pandemija. Ove godine nastavljaju po planu, a u osvajanje 17 otoka na dionici dugoj 60 kilometara krenuli su iz Brodarice.

- U ponedjeljak krećemo prema Pašmanu i vjerujemo da će sve biti po planu - zaključila je Kasandra.

Najčitaniji članci