To je to što me zanima!

Rižoto iz pećnice sa slaninom: Odlična ideja za fini topli obrok

Ovaj recept možete pripremiti na brzinu jer nije prekompliciran, a vrlo je sočan i ukusan. Ako dodate vino, ono će jelu dati posebnu aromu i miris koji podsjeća na deliciju iz restorana
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Pakiranje od 250 g dimljene slanine, nasjeckane na male komadiće
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 25 g maslaca
  • 300 g riže za rižoto
  • pola čaše bijelog vina (po želji)
  • 150 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 700 ml ljutog pilećeg temeljca (iz kocke je fino)
  • 50 g parmezana, naribanog

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C stupnjeva na opciji ventilator. Prepržite komadiće slanine u tavi ili tepsiji 3-5 minuta dok ne porumeni i postane hrskava. Umiješajte luk i maslac i kuhajte 3-4 min dok ne omekša. Ubacite rižu i dobro promiješajte. Prelijte vinom i kuhajte dvije minute dok se ne upije.

ODLIČNI RECEPTI Cvjetača ima niz zdravstvenih prednosti: Jedite ju češće, a evo nekoliko ideja kako ju spremiti

Zatim dodajte cherry rajčice i vrući temeljac, te brzo promiješajte rižu. Pokrijte poklopcem i pecite 18 minuta u pećnici dok ne bude pečeno. Dodajte veći dio parmezana i poslužite posipano ostatkom, piše BBC Good Food.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare