To je to što me zanima!

Roditeljski sastanak pomoći će vam u boljem odgoju djeteta

Jasnim definiranjem problema te objektivnim i prijateljskim razgovorom izvlači se maksimum iz sastanka, a neugodnosti izbjegnite prethodnim razgovorom s djecom
Vidi originalni članak

Nije lako razgovarati o problemima djece u školi, no pripremljenim pitanjima i otvorenom komunikacijom izvući ćete najviše iz roditeljskog sastanka. 

A kako vas u školi ne bi zatekle neočekivane informacije, pripremite se razgovarajući prije s djetetom. 

Umjesto da šutite i slušate učitelja ili profesora, pokušajte razgovorom doći do zajedničkog rješenja kako da pomognete djetetu. Čak i ako mu ide dobro u školi, svejedno postavite pitanja poput: “Koje biste ciljeve htjeli da ostvari?” ili “Što moje dijete voli, a što ne?”. 

Razgovori su najuspješniji kad se problemi jasno definiraju, a razgovor s učiteljem vodi na objektivan i prijateljski način. 

Planiranje i organizacija

Obratite pozornost na dijete i rad u školi od početka godine, organizirajte se pa odredite o čemu želite razgovarati na sastanku. 

Stav gradi ili ruši odnos

Učitelji i profesori žele najbolje za vaše dijete pa ih nemojte napadati kad spomenu određene probleme. Saslušajte ih na miran način.

Udžbenici, školske torbe, pernice i ruksaci – sve za školarca na Mondu!

Idi na 24sata

Komentari 37

  • libeluli 21.08.2012.

    nažalost učitelja i nastavnika, roditelji danas nisu ni slični roditeljima od prije, odgovornosti za odgoj i obrazovanje su stavili na tudja ledja...čak ni za osnovni kućni odgoj ne brinu... bumerang se uvijek vraćao nazad...pa si malo promislite

  • 21.08.2012.

    samo oni roditelji koji pokraj zdravih očiju nevide i zdravih ušiju nečuju "navodno" se šokiraju na sastancima ili informacijama,,ak dite iz nekog razloga nije reklo za ocjenu ili dvije zašto bi to bila neugodnost?

  • Miss Bean 20.08.2012.

    Zašto pretežito mame idu na roditeljski?

Komentiraj...
Vidi sve komentare