To je to što me zanima!

Rus u samoizolaciji: Dozvolite da alkohol kupujemo 'online'

Direktor Sberbanke u utorak se založio za legalizaciju prodaje alkohola putem interneta kako bi se pomoglo Rusima koji se zbog koronavirusa nalaze u samoizolaciji
Vidi originalni članak

German Gref, izvršni direktor poznate ruske banke je, nakon povratka iz inozemstva, započeo obveznu dvotjednu samoizolaciju.

Tijekom videokonferencije je kazao da bi se bezreceptni lijekovi i alkohol trebali moći kupovati 'online' kako bi se pomoglo ljudima u samoizolaciji, a također bi se izbjegli odlasci u dućane i ljekarne.

- Nadam se da će se odluka o tome brzo donijeti i da ljudi neće morati odlaziti u trgovine i ljekarne - rekao je Gref.

DEZINFEKCIJA Veliki vodič za dezinfekciju kod kuće: Sredstva napravite sami

Ubrzo nakon njegovog apela predsjednik Vladimir Putin je objavio da će se omogućiti prodaja bezreceptnih lijekova preko interneta, no alkohol nije spomenuo.

Rusija trenutno bilježi 114 slučajeva korona virusa, a stranim državljanima je zabranjen ulazak u zemlju sve do svibnja.

PROVJERENI RECEPTI Naučite sami napraviti domaći kvas i kruh, zdrav i vrlo ukusan

Prekomjerna konzumacija alkohola u Rusiji se smatrala jednim od glavnih uzročnika prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, posebice među radno sposobnim muškarcima. Iako je konzumacija alkohola u toj zemlji u proteklih nekoliko godina drastično pala, zabrana kupovine žestokih pića i drugog alkohola putem interneta i dalje je na snazi. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Milom Elegović: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vidum 18.03.2020.

    A da ga pijete "online"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare