To je to što me zanima!

Sa svojih devet pasa posjećuje ljude u bolnici i uveseljava ih

Organizaciju čine Mackenzie i njezinih devetero pasa: Guinness, Murphy, Storm, Skyy, Aisling, Oliver, Belle, Duncan i Coeli od kojih je troje prošlo kroz posebnu obuku kako bi postali psi terapeuti
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako tata utječe na kćer? On joj je putokaz za stvarni život

Mackenzie Makatche (28) iz Pensilvanije u SAD-u odgojila je devet pasa vrste newfoundland za svoju neprofitnu organizaciju koja je posvećena pružanju terapije s psima za pacijente u bolnicama. Sve je počelo kada su ti isti psi pomogli njezinoj majci Diedre koja se 2016. godine liječila od raka debelog crijeva u četvrtoj fazi, piše Bright Side. 

Obitelj je tada imala sedam pasa koji su svakodnevno uveseljavali njezinu majku. Ona je bila prva pacijentica o kojoj su brinuli ovi krzneni ljepotani. 

Kako su prolazili kroz teške dane, majka i kćer otvorile su profil na Instagramu. Tamo su podijelili sve o terapiji sa psima. Udomili su još dva štenca iste vrste.

Nažalost, njezina majka izgubila je bitku s opakom bolešću, ali je njezina kćer odlučila slijediti majčine snove. Stvorila je 'The Newf Crew', neprofitnu organizaciju posvećenu pružanju terapije s psima.
Sada joj je cilj pomoći drugima. 

Organizaciju čine Mackenzie i njezinih devetero pasa: Guinness, Murphy, Storm, Skyy, Aisling, Oliver, Belle, Duncan i Coeli od kojih je troje prošlo kroz posebnu obuku kako bi postali terapijski psi. 

Psi su pomogli i i Mackenzie da se lakše nosi s gubitkom majke. 

- Da nije bilo njih, bilo bi mi puno teže -rekla je. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Proljetni parfemi: 10 mirisnih formula za bolje raspoloženje

POGLEDAJTE VIDEO Robert Knjaz: #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Moslavac 2 07.05.2020.

    Meni prvo pada na pamet jedno pitanje... Kako kod nje doma smrdi od tolikih cucina

  • djberg34 07.05.2020.

    Gledo bi ti kevu da mi uđe netko sa 9 cucaka u bolnicku sobu

  • It's kišing 07.05.2020.

    Kako ti vlasnici pasa nemaju obzira prema ljudima koji se boje pasa...? Ja se osobno bojim psa od malena, od kad me s 3 god skoro rastrgao susjedov pas, a do sada sam sreo toliko vlasnika pasa koji ama baš nikad nisu imali razumijevanja prema mom strahu

Komentiraj...
Vidi sve komentare