Lifestyle

Komentari 15

Sa svojih devet pasa posjećuje ljude u bolnici i uveseljava ih

Sa svojih devet pasa posjećuje ljude u bolnici i uveseljava ih

Organizaciju čine Mackenzie i njezinih devetero pasa: Guinness, Murphy, Storm, Skyy, Aisling, Oliver, Belle, Duncan i Coeli od kojih je troje prošlo kroz posebnu obuku kako bi postali psi terapeuti

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako tata utječe na kćer? On joj je putokaz za stvarni život

Mackenzie Makatche (28) iz Pensilvanije u SAD-u odgojila je devet pasa vrste newfoundland za svoju neprofitnu organizaciju koja je posvećena pružanju terapije s psima za pacijente u bolnicama. Sve je počelo kada su ti isti psi pomogli njezinoj majci Diedre koja se 2016. godine liječila od raka debelog crijeva u četvrtoj fazi, piše Bright Side. 

Obitelj je tada imala sedam pasa koji su svakodnevno uveseljavali njezinu majku. Ona je bila prva pacijentica o kojoj su brinuli ovi krzneni ljepotani. 

Kako su prolazili kroz teške dane, majka i kćer otvorile su profil na Instagramu. Tamo su podijelili sve o terapiji sa psima. Udomili su još dva štenca iste vrste.

Nažalost, njezina majka izgubila je bitku s opakom bolešću, ali je njezina kćer odlučila slijediti majčine snove. Stvorila je 'The Newf Crew', neprofitnu organizaciju posvećenu pružanju terapije s psima.
Sada joj je cilj pomoći drugima. 

Organizaciju čine Mackenzie i njezinih devetero pasa: Guinness, Murphy, Storm, Skyy, Aisling, Oliver, Belle, Duncan i Coeli od kojih je troje prošlo kroz posebnu obuku kako bi postali terapijski psi. 

Psi su pomogli i i Mackenzie da se lakše nosi s gubitkom majke. 

- Da nije bilo njih, bilo bi mi puno teže -rekla je. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Proljetni parfemi: 10 mirisnih formula za bolje raspoloženje

POGLEDAJTE VIDEO Robert Knjaz: #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci