To je to što me zanima!

Šangaj je u Novu ušao sa 2000 dronova - umjesto vatrometa

Radilo se o sinkroniziranim letjelicama koje su iznad najvećeg grada u Kini stvarale divovske prikaze, tekstove, a čak su i odbrojavale zadnje sekunde prije ponoći
Vidi originalni članak

Doček Nove godine u Šangaju obilježilo je gotovo 2000 sinkroniziranih dronova koji su na nebu kreirali predivne svjetlosne prizore.

Tamošnji organizatori dočeka odlučili su za doček 2020. godine zaobići tradicionalno ispucavanje vatrometa, a ovaj potez sa dronovima sviđa se mnogima, posebno aktivistima za zaštitu životinja i prirode. 

POGLEDAJTE KAKO JE TO IZGLEDALO:

Radilo se o bespilotnim letjelicama koje su iznad najvećeg grada u Kini stvarale divovske prikaze, tekstove, a čak su i odbrojavale zadnje sekunde prije ponoći. Kreirali su i uprizorenje čovjeka koji trči nebom, što bi bila simbolika 'ogromnih promjena i slavnih uspjeha koje je Šangaj ostvario u posljednjih 40 godina, reformama i otvaranjem', izvijestili su u tamošnjoj državnoj medijskoj kući CCTV.

Slično uprizorenje organizirano je i u istočnom dijelu grada, iznad rijeke Huangpu.

BILI SAMI ILI U VEZI Poljubac u ponoć je bitan: Evo zašto nije svejedno koga ljubite

S druge strane, čuveni vatromet u Sydneyu pokazao se kontroverznim nakon što je više od 250.000 ljudi potpisalo da ga za doček 2020. godine ne bude.

U nekoliko australskih gradova vatrometi su otkazani zbog velike krize sa požarima i vatrene stihije koja je uništila oko pola milijarde biljaka i životinja, prenosi Independent.

SPEKTAKULARNI DOČEK Snimke iz zraka: Evo kako su Split i Zagreb dočekali Novu

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • martello 08.01.2020.

    bravo kinezi!

  • 04.01.2020.

    baš lijepo

  • 04.01.2020.

    Bas prekrasno..i vrijeme je da se nešto promjeni po tom pitanju.Nema opasnosti od ozlijede,zagađenosti ni prestrašenih životinja.Super ideja 👍🏻

Komentiraj...
Vidi sve komentare