To je to što me zanima!

Saznajte kako smanjiti ugljični otisak prehranom te kako pravilno odvojiti kućni otpad

ČITAJ TOP SADRŽAJ Svakog dana biramo za vas tekstove iz našeg sadržaja. Ovo su preporuke iz rubrike Life&Style
Vidi originalni članak

Svakoga dana na jednome mjestu donosimo preporuke iz našeg digitalne free i PLUS+ ponude. Ovo su priče novinara 24sata iz Life&Style rubrike. Pretplati se na PLUS+ i čitaj sadržaj samo za tvoje oči.

Krilatica da otpad nije smeće sve je važnija u našoj svakodnevici, a proces reciklaže postaje prioritetom u zbrinjavanju materijala i ekonomičnijem pristupu ekonomiji. Upravo se tom problematikom bavi inicijativa Ja bolji građanin koju je osnovala komunikologinja Marina Matijević iz Zagreba.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

BUDITE EKO-BORAC Vodič za učinkovito odvajanje kućanskog otpada: Četkicu za zube ne bacajte u plastiku!

Zbog klimatskih promjena i problema zagađenja s kojima se nosi Zemlja, pojedinci sve aktivnije promišljaju kako živjeti ekološkije i takav pristup primijeniti i u prehrani.

PROČITAJ VIŠE: 

ZDRAVIJI PLANET Prehranom možemo smanjiti ugljični otisak: Manje bacajmo hranu, uzgajamo vlastitu ...

Jestive žličice tvrtka iz Koprivnice radi od kukuruznog i rižinog brašna te od jabučnih vlakana kojih ima i u jestivim slamčicama. Glavni sastojak njihovih slamki je pšenica.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

UKUSNE I SLATKE Tvrtka iz Koprivnice ima eko rješenje: Naše žličice i slamke poslije korištenja - pojedete

Plastika je napravljena da traje vječno, ali tužna stvarnost je da se većina nje koristi samo jednom prije nego što se baci u smeće. A plastične vrećice jedan su od najčešćih izvora plastike za jednokratnu upotrebu.

PROČITAJ VIŠE: 

ČUVAJMO PLANET Za manje zagađenja: Kako više puta iskoristiti plastične vrećice

Međimurska općina Belica prva je u Hrvatskoj po odvajanju komunalnog otpada, a sve kreće od malih nogu. Naime, Dječji vrtić Belica dobio je međunarodni status Ekoškole.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Paula_Fox 04.05.2022.

    🍓 Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel pоčetnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku 👉 https://me.sv/id390579

  • ATuring 04.05.2022.

    Svrha odvajanja otpada je koja kad se sve odvozi na isto mjesto? Waste-to-energy postrojenje je takoder za nas nedostizna daleka buducnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare