Lifestyle

Komentari 3

Saznajte kako smanjiti ugljični otisak prehranom te kako pravilno odvojiti kućni otpad

Saznajte kako smanjiti ugljični otisak prehranom te kako pravilno odvojiti kućni otpad

ČITAJ TOP SADRŽAJ Svakog dana biramo za vas tekstove iz našeg sadržaja. Ovo su preporuke iz rubrike Life&Style

Svakoga dana na jednome mjestu donosimo preporuke iz našeg digitalne free i PLUS+ ponude. Ovo su priče novinara 24sata iz Life&Style rubrike. Pretplati se na PLUS+ i čitaj sadržaj samo za tvoje oči.

Krilatica da otpad nije smeće sve je važnija u našoj svakodnevici, a proces reciklaže postaje prioritetom u zbrinjavanju materijala i ekonomičnijem pristupu ekonomiji. Upravo se tom problematikom bavi inicijativa Ja bolji građanin koju je osnovala komunikologinja Marina Matijević iz Zagreba.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Zbog klimatskih promjena i problema zagađenja s kojima se nosi Zemlja, pojedinci sve aktivnije promišljaju kako živjeti ekološkije i takav pristup primijeniti i u prehrani.

PROČITAJ VIŠE: 

Jestive žličice tvrtka iz Koprivnice radi od kukuruznog i rižinog brašna te od jabučnih vlakana kojih ima i u jestivim slamčicama. Glavni sastojak njihovih slamki je pšenica.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Plastika je napravljena da traje vječno, ali tužna stvarnost je da se većina nje koristi samo jednom prije nego što se baci u smeće. A plastične vrećice jedan su od najčešćih izvora plastike za jednokratnu upotrebu.

PROČITAJ VIŠE: 

Međimurska općina Belica prva je u Hrvatskoj po odvajanju komunalnog otpada, a sve kreće od malih nogu. Naime, Dječji vrtić Belica dobio je međunarodni status Ekoškole.