To je to što me zanima!

Sedam prednosti bijelog čaja za zdravlje: Dobar za kosti, jetru...

Bijeli čaj nudi nevjerojatne zdravstvene koristi. Aktivni je sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda i koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini za razne tegobe. Donosimo sedam zdravstvenih pogodnosti bijelog čaja
Vidi originalni članak

Antibakterijska svojstva

Bijeli čaj sadrži antibakterijska svojstva koja pomažu u zaštiti kože od mikroba i drugih bakterija. Konzumiranje bijelog čaja pomaže u zaštiti tijela od infekcija koje uzrokuju mikroorganizmi i bakterije. Također, pruža olakšanje kod prehlade i gripe. Čak se i različiti proizvodi poput sapuna za ruke izrađuju uz korištenje bijelog čaja kao glavnog sastojka.

Antioksidans

Bijeli čaj bogat je antioksidansima koji pomažu u borbi protiv djelovanja slobodnih radikala. Slobodni radikali mogu nanijeti puno štete tijelu i vašem DNK.

OTKRIĆE JEDNE MAME Tvrdi ručnici koji grebu? Otkrila fantastičnu metodu za mekoću

Dobar za kosti i zube

Studije su pokazale da konzumenti bijelog čaja imaju bolju čvrstoću i gustoću kostiju. Bijeli čaj sadrži i flavonoide, tanine i polifenole koji pomažu u inhibiranju rasta različitih bakterija koje uzrokuju stvaranje plakova. Spoj fluorida u bijelom čaju može također biti učinkovit u smanjenju zubnog karijesa ili propadanju zuba i usne šupljine.

Poboljšava krvni pritisak i kolesterol

Istraživanja su pokazala da bijeli čaj može pomoći u razrjeđivanju krvi i poboljšanju stanja arterija. Također pomaže u očuvanju zdravih i jakih krvnih žila, što znači da može smanjiti visoki krvni tlak.

RECEPT Najukusnija domaća limunada će oduševiti i osvježiti svakoga

Gubitak težine

Studije dokazuju da konzumiranje bijelog čaja može pomoći u sprečavanju adipogeneze, procesa stvaranja masnih stanica i može kontrolirati životni ciklus tih masnih stanica nazvanih adipociti.

Smanjuje rizik od raka

Studije su pokazale da je bijeli čaj potencijalno kemopreventivno sredstvo protiv raka, a njegov ekstrakt može izazvati staničnu smrt u karcinomu pluća. Također ima antimutagena svojstva. Međutim, potrebna su dodatna istraživanja kako bi se potvrdila antikancerogena svojstva bijelog čaja za druge vrste raka.

JOŠ MALO DO USPJEHA Ozbiljno je shvatila upozorenje liječnika, skinula 63 kg, ali sad joj je ostalo 7 kg viseće kože

Štiti jetru

Bijeli čaj sadrži antioksidans katehin koji štiti jetru. Bolest jetre rezultat je oksidativnog stresa, a bijeli čaj pomaže održavanju jetre u dobroj formi, piše 1MillionHealthTips.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bolna_istina 11.06.2020.

    Ok, ali nigdje nisam pročital kaj je bijeli čaj, lipa, menta, bosiljak sa ružmarinom, btw nepotpun članak, tek toliko da se nečim popuni sadržaj.

  • mrTrobec 10.06.2020.

    Čaj ko čaj,bijeli, crni,zeleni ili silver nidl,oksidansi su potrebni organizmu inače ih tijelo ne bi proizvodilo,nedostatak oksidansa uzrokuje ozbiljan poremećaj organizma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare