Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Skinula čak 63 kilograma

Ozbiljno je shvatila upozorenje liječnika, skinula 63 kg, ali sad joj je ostalo 7 kg viseće kože
1

Kad ju je liječnik upozorio da mora smršaviti, jer će u protivnom ubrzo umrijeti, shvatila je to ozbiljno i uspjela skinuti 63 kilogama. Osjeća se zdravije i sad skuplja novac za operaciju kože

VIDEO

Gojazna majka koju je liječnik upozorio da će u roku od 5 godina sigurno umrijeti ako ne smršavi, skinula je oko 63,5 kilograma. Sada teži oko stotinu kilograma. Procijenila je da samo višak kože koji joj je nakon mršavljenja ostao teži oko 7 kilograma, pa sad skuplja sredstva preko crowdfunding kampanje da bi se operacijama riješila viška kože. Za operaciju joj treba oko 12.000 funti, odnosno oko 102.000 kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO: Australka se doslovno prepolovila

Pokretanje videa...

01:11

Hannah Castledine (31), iz grada Melton Mowbray, u pokrajini Leicestershirea, u Engleskoj, težila je gotovo 165 kilograma nakon srčanog udara. Tada joj je liječnik rekao da mora smršavjeti ili neće doživjeti svoj 35. rođendan. Šokirala se i odmah krenula u akciju, preplašivši se da bi njezina kći Isabelle (8) mogla ostati bez mame.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Castledine (@thefunnymummydoesslimmingworld)

Podvrgnula se strogom režimu prehrane i vježbanja te uspjela skinuti oko 63 kilograma. Iako je sve sigurnija da joj je to spasilo život, ostao joj je ogroman višak kože, koja se na nekim mjestima trlja i izaziva infekcije.

- Vrlo sam zadovoljna time što sad imam zdraviju tjelesnu težinu, ali cijelo vrijeme moram nositi dvostruku odjeću - shaper za trbuh i struk te hlače preko toga i vrlo je neugodno. Stižu visoke temperature, počet će mi se javljati infekcije na trbuhu i između zdjelične kosti i trbuha, zbog viška kože koja se tare. Ne miriše lijepo, nije nimalo privlačno, a i boli - opisuje Hannah problem s kojim se nosi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Castledine (@thefunnymummydoesslimmingworld)

- Želim da to nestane. Ne sviđa mi se kako izgleda taj dio mene - priča.

Prije nego što je krenula u misiju skidanja kilograma, jedina vježba bile su joj dvije minute hoda kako bi odvela kćer u školu, kaže. No, sad je vrlo aktivna. Pridružila se Clubbercise tečajevima (plesni aerobik u noćnim klubovima, u kojima se pleše u mraku) te svaki dan ide u duge šetnje.

- Uvijek sam imala problema s težinom. Stalno sam jela, u osnovi hraneći svoje osjećaje. Naime, prolazila sam raskid veze i zbog toga imala emocionalnih problema - ispričala je Hannah. Kaže kako bi prošetala samo toliko da kćer odvede u školu, pa se vraćala kući s paketom krafni koje bi pojela i spavala do poslijepodneva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Castledine (@thefunnymummydoesslimmingworld)

- Bila sam tako nezdrava, nisam imala energije i po cijeli dan sam jela smeće, bez vježbanja. Nisam konzumirala ni voće ni povrće. Jedino povrće koje bih pojela bio bi grah u hrani koju bih naručila iz kineskog restorana - priča Hannah. I ranije je pokušala smršaviti, ali joj nije uspijevalo, no, nakon što joj je liječnik rekao da neće doživjeti 35. to ju je šokiralo.

- Moja je najbolja prijateljica hodala ispred mene, ne pored mene, da mi pokaže koliko joj je neugodno to što toliko teško dišem dok hodam. Znam da je to učinila iz ljubavi i brige, kako bih shvatila da moram smršavjeti, priča Hannah. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Castledine (@thefunnymummydoesslimmingworld)

- Svi oko mene govorili su mi da moram smršavjeti, jer ću umrijeti, a ja sam im govorila da bih radije bila debela i sretna nego tužna i jadna, kaže žena te dodaje kako danas zna da je pretjeranim jedenjem samo nadomještala sve ono negativno što joj se dogodilo u životu. 

- Morala sam razmišljati i o svojoj kćeri. Nisam je htjela ostaviti iza sebe, željela sam biti živa i zdrava i moći vidjeti njezine uspjehe u životu - kaže Hannah te dodaje kako je ispočetka bilo jako teško. No, kako su kilogrami počeli padati, počela se osjećati pozitivnije. Odjeća joj je počela bolje pristajati i ljudi su to počeli primjećivati. Postala je sretna jer je napokon učinila nešto za sebe, kaže. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Castledine (@thefunnymummydoesslimmingworld)

- Sad mogu hodati kilometrima, mogu dodirnuti nožne prste, nemam bolove u leđima ili nogama, imam više energije i ne dišem više teško dok hodam - kaže ponosna majka, koja prikuplja sredstva za operaciju putem GoFundMe kampanje, prenosi Daily Mail. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Castledine (@thefunnymummydoesslimmingworld)

Evo kako je Hannah promijenila jelovnik i uspjela smršaviti:  

Obroci prije dijete: 

Doručak: pakiranje krafni ili lisnatog tijesta

Ručak: lonac špageta s nekim umakom

Večera: naručena, iz kineskog ili indijskog restorana

Desert: puding, kolač ili krafne

Piće: gazirana pića, mliječni napitci s dosta masnoće 

Grickalice: hrenovke, keksi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Castledine (@thefunnymummydoesslimmingworld)

Obroci tijekom dijete i danas: 

Doručak: jaja, rajčica, kobasica, ili kaša s bananama

Ručak: tjestenina s malo šunke i salata

Večera: Nacho čili, lazanje ili hrskava govedina 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru