To je to što me zanima!

Slasne jabuke punjene orasima, medom, cimetom - savršenstvo

Ovaj prefin desert puno je zdraviji izbor od klasičnih kolača, a toliko je ukusan da ćete teško pojesti samo jedan komad. Posebno je dobar izbor u ovo vrijeme gripa i viroza...
Vidi originalni članak

Sastojci:

4 jabuke, 40 g badema, lješnjaka, grožđica i zobenih pahuljica, 1/2 šalice kuhanog amaranta, 1/2 žličice cimeta u prahu, 4 dl vode, 5 sušenih marelica, javorov sirup ili med

Postupak:

  • Jabuke ogulite, izdubite unutrašnjost i prokuhajte pet minuta u zavreloj vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Izvadite jabuke šupljikavom žlicom i ostavite neka se hlade.
  • U vodu u kojoj su se kuhale prokuhajte dvije minute marelice i grožđice. Orašide popecite na suhoj tavi, pa ih sitno nasjeckajte. Pomiješajte sve s kuhanim amarantom, dodajte zobene pahuljice, sjeckane i ocijeđene marelice, grožđice i cimet.
  • Neka smjesa odstoji 15 minuta. Jabuke nadjenite pripremljenom mješavinom i pecite na 180°C, oko 15 minuta. Pečene jabuke prelijte javorovim sirupom ili medom.
Idi na 24sata

Komentari 36

  • Wrazica. 23.01.2017.

    Uhh, moram pauzu napraviti. Jucer sam pravila zapecene palacinke sa sirom... ne mogu vise. Necu tjedan dana nista od slatkog praviti. A jabucice ce doci na red, kad - tad :))

  • mily 23.01.2017.

    volim i obične pečene jabuke:))

  • jopet_1 23.01.2017.

    Iskopiralo ste bosanske tufahije, samo fali šlag

Komentiraj...
Vidi sve komentare