Ovaj prefin desert puno je zdraviji izbor od klasičnih kolača, a toliko je ukusan da ćete teško pojesti samo jedan komad. Posebno je dobar izbor u ovo vrijeme gripa i viroza...
RECEPT
Slasne jabuke punjene orasima, medom, cimetom - savršenstvo
Sastojci:
4 jabuke, 40 g badema, lješnjaka, grožđica i zobenih pahuljica, 1/2 šalice kuhanog amaranta, 1/2 žličice cimeta u prahu, 4 dl vode, 5 sušenih marelica, javorov sirup ili med
Postupak:
- Jabuke ogulite, izdubite unutrašnjost i prokuhajte pet minuta u zavreloj vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Izvadite jabuke šupljikavom žlicom i ostavite neka se hlade.
- U vodu u kojoj su se kuhale prokuhajte dvije minute marelice i grožđice. Orašide popecite na suhoj tavi, pa ih sitno nasjeckajte. Pomiješajte sve s kuhanim amarantom, dodajte zobene pahuljice, sjeckane i ocijeđene marelice, grožđice i cimet.
- Neka smjesa odstoji 15 minuta. Jabuke nadjenite pripremljenom mješavinom i pecite na 180°C, oko 15 minuta. Pečene jabuke prelijte javorovim sirupom ili medom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku