To je to što me zanima!

Slasnoj torti od maka i malina baš nitko neće moći odoljeti

Želite li oduševiti obitelj ili goste svojim slastičarskim sposobnostima, sad je prilika za to - napravite ovu finu osvježavajuću tortu koja će nestati brzo nakon stavljanja na stol
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Biskvit: 5 jaja, 180 g šećera, 12 dag maslaca, 1/2 praška za pecivo, vanilija, 200 g mljevenog maka, korica limuna 
  • Krema: 3 dl jogurta, 3 dl slatkog vrhnja, 2 žlice vode, 50 g šećera, 6 g želatine
  • Preljev: 400 g malina, crveni preljev za torte

Priprema:

Bjelanjke izmiksajte u snijeg s pola količine šećera. Izmiksajte žumanjke i preostali šećer dok ne postane pjenasto. Dodajte omekšali maslac. Dodajte vaniliju i koricu limuna, a zatim mak pomiješan s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u kalup koji obložite papirom za pečenje. Kolač pecite 20 minuta na 170°C.

Za kremu pripremite želatinu prema uputama. Vodu i šećer zagrijte da se šećer otopi. Malo ohladite i umiješajte pripremljenu želatinu. Dodajte jogurt i na kraju tučeno slatko vrhnje. Kremu prelijte preko biskvita i stavite u hladnjak da se stisne. Na vrh stavite maline i prelijte preljevom za torte. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • magdallenaa 03.06.2016.

    nisam ljubitelj maka ali izgleda bas fino

  • SA-SU 02.06.2016.

    Kakva prekrasna fotkicaaa!! :)) Mislim da sam opet gladan! :((

  • Eva B. 02.06.2016.

    Uhhhhh volin mak i osmijeh posli njega hahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare