Želite li oduševiti obitelj ili goste svojim slastičarskim sposobnostima, sad je prilika za to - napravite ovu finu osvježavajuću tortu koja će nestati brzo nakon stavljanja na stol
RECEPT
Slasnoj torti od maka i malina baš nitko neće moći odoljeti
Sastojci:
- Biskvit: 5 jaja, 180 g šećera, 12 dag maslaca, 1/2 praška za pecivo, vanilija, 200 g mljevenog maka, korica limuna
- Krema: 3 dl jogurta, 3 dl slatkog vrhnja, 2 žlice vode, 50 g šećera, 6 g želatine
- Preljev: 400 g malina, crveni preljev za torte
Priprema:
Bjelanjke izmiksajte u snijeg s pola količine šećera. Izmiksajte žumanjke i preostali šećer dok ne postane pjenasto. Dodajte omekšali maslac. Dodajte vaniliju i koricu limuna, a zatim mak pomiješan s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u kalup koji obložite papirom za pečenje. Kolač pecite 20 minuta na 170°C.
Za kremu pripremite želatinu prema uputama. Vodu i šećer zagrijte da se šećer otopi. Malo ohladite i umiješajte pripremljenu želatinu. Dodajte jogurt i na kraju tučeno slatko vrhnje. Kremu prelijte preko biskvita i stavite u hladnjak da se stisne. Na vrh stavite maline i prelijte preljevom za torte.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku