To je to što me zanima!

Smoothie od kikiriki maslaca i čokolade: Hranjiv i zdrav obrok

Ne postoji ništa bolje za doručak od smoothieja s kojim ćete unijeti većinu hranjivih tvari. Ovaj 'smoothie bowl' od čokolade i kikiriki maslaca bogat je proteinima, a uz to je i jako ukusan
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znanstvenici najavili: Crvene će jabuke uskoro posve nestati

Prvi obrok u danu bi trebao biti pun hranjivih sastojaka, a posebno proteina kako bi puni energije započeli dan. Proteini su neophodni da biste se dugo održali sitima, a također pružaju dobru količinu energije koja vam treba za cijeli dan. Zato ne postoji ništa bolje od dobrog smoothieja s kojim ćete unijeti sve potrebne hranjive tvari, a ujedno i uživati u okusu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Maslac od kikirikija izvrstan je sastojak za smoothie bowl, a i dobar je izvor proteina. Naime, u šaci kikiriki maslaca nalazi se 8 grama proteina. A da bi stvar bila bolja, maslac od kikirikija je također i super ukusan.

Recept za 'smoothie bowl' s maslacem od kikirikija:

Video recept s YouTube kanala 'Chef Raji Gupta' pokazuje kako napraviti smoothie bowl od čokolade i kikiriki maslaca, a izgleda apsolutno neodoljivo. Za zdraviju verziju, pospite po smoothieju malo chia sjemenki, čokoladnih kapljica, zobenih pahuljica ili kriške banane. Inače, ovaj smoothie radi se od, naravno, kikiriki maslaca, kakaa u prahu, bademovog mlijeka, banane i meda. A sve što trebate učinit je smiksati sve te sastojke zajedno.

Nema šanse da vam se ova smoothie poslastica neće svidjeti, a i djeca će ga obožavati. Isprobajte ovaj recept i poželjet ćete raditi ovaj zdravi smoothie svaki dan iznova, piše NDTV Food.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ojačajte imunitet i zaštitite se uz češnjak, poriluk, nar i ribu

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Pažaninom #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • L@la 30.03.2020.

    Sutra članak kako maslac od kikirikija nije zdrav

Komentiraj...
Vidi sve komentare