To je to što me zanima!

U potrazi za definicijom sreće prešao čak 10.000 kilometara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon Turske, Irana i Pakistana, pustolov Igor Bogdanović trenutno je u Indiji gdje također istražuje ljudski pojam sreće. Pogledajte što je sve prošao na tom putu
Vidi originalni članak

Razgovarali smo s Igorom Bogdanovićem, pustolovom koji svoj 10.000 kilometara dug put do Indije planira ovjekovječiti u svom dokumentarnom filmu. 

- Putovanje je krenulo krajem lipnja ove godine. Prošli smo kroz Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Iran, Pakistan te smo konačno nakon šest tjedana na putu i 10.000 prijeđenih kilometara, ušli u Indiju - ističe Igor. 

Sa skromnim budžetom od 600 eura, cilj mu je snimiti putopisni dokumentarni film na temu "Najkraći put do sreće".  Na svom putu, u razgovoru sa slučajnim prolaznicima i usputnim poznanicima, nastoji saznati što za njih predstavlja sreća i koliko je percepcija tog pojma univerzalna, a koliko različita u pojedinim kulturama.

- Iznenadili biste se na kakve sam sve odgovore naišao - kaže Igor.  

- Iskustva na ovakovom putu zaista su svakakva, od onih predivnih do krajnje neugodnih. Jedno takvo ne baš ugodno zadesilo nas je 20 kilometara od afganistanske granice kada su tijekom noći zaustavili naš autobus te nas odveli u policijsku postaju gdje smo prenoćili pod otvorenim nebom. Iako nam je kasnije rečeno kako je to učinjeno zbog naše sigurnosti jer je naime nedaleko postojala opasnost od napada, u tom trenutku čovjeku nije nimalo svejedno - ispričao je.  

Ostale zanimljivosti s putovanja možete saznati u skype intervjuu. 

Ovisno o financijskim sredstvima, Igor bi putovanje volio nastaviti do kraja godine kroz Nepal, Tibet i Kinu, odnosno sve dok ne ispuni svoj cilj i sakupi dovoljno različitog video materijala za svoj dokumentarac. 

Na stranici http://www.indiegogo.com/theshortestpath svi se znatiželjnici mogu pobliže upoznati s projektom te svojim dobrovoljnim prilogom podržati ideju i pomoći u ostvarenju Igorove misije.

Igora možete pratiti i na njegovoj Facebook stranici The Shortest Path. 

Živite u inozemstvu - javite nam se!  

Ukoliko živite u inozemstvu i želite podijeliti svoju priču s nama javite nam se na hrvatusvijetu@24sata.hr  

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Šarlota 17.09.2012.

    Vjerujem da Igor zna definiciju sreće i nosi je sa sobom. Sretan je onaj čovjek koji se odvaži na ovakvo putovanje i sa 600 eur-a očekuje da će napraviti dokumentarac. Zanimljivo, i hoće! Da je "vezan" ugovorom za kakvu tv postaju to bi bio posao od nekoliko desetaka tisuća eur-a, a ovako - čovjek je slobodan ko ptica, takvo mu je radno vrijeme i od vlastitoga užitka će napraviti posao. To se zove sreća.

  • ring-ring 13.09.2012.

    njegova sreća ,kad ju nađe stvarno bi trebala bit ogromna...mislim da bu mu najveća sreća bila ak ne popuši kakvu boleščurinu putem

  • _petra_ 13.09.2012.

    ljudski pojam srece je relativan i razlikuje se od pojedinca do pojedinca....dobro-danas malo manje......a ovj se dobro sjetio...putuje i uziva

Komentiraj...
Vidi sve komentare