Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

U potrazi za definicijom sreće prešao čak 10.000 kilometara

U potrazi za definicijom sreće prešao čak 10.000 kilometara
15

Nakon Turske, Irana i Pakistana, pustolov Igor Bogdanović trenutno je u Indiji gdje također istražuje ljudski pojam sreće. Pogledajte što je sve prošao na tom putu

VIDEO

Razgovarali smo s Igorom Bogdanovićem, pustolovom koji svoj 10.000 kilometara dug put do Indije planira ovjekovječiti u svom dokumentarnom filmu. 

- Putovanje je krenulo krajem lipnja ove godine. Prošli smo kroz Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Iran, Pakistan te smo konačno nakon šest tjedana na putu i 10.000 prijeđenih kilometara, ušli u Indiju - ističe Igor. 

Sa skromnim budžetom od 600 eura, cilj mu je snimiti putopisni dokumentarni film na temu "Najkraći put do sreće".  Na svom putu, u razgovoru sa slučajnim prolaznicima i usputnim poznanicima, nastoji saznati što za njih predstavlja sreća i koliko je percepcija tog pojma univerzalna, a koliko različita u pojedinim kulturama.

- Iznenadili biste se na kakve sam sve odgovore naišao - kaže Igor.  

- Iskustva na ovakovom putu zaista su svakakva, od onih predivnih do krajnje neugodnih. Jedno takvo ne baš ugodno zadesilo nas je 20 kilometara od afganistanske granice kada su tijekom noći zaustavili naš autobus te nas odveli u policijsku postaju gdje smo prenoćili pod otvorenim nebom. Iako nam je kasnije rečeno kako je to učinjeno zbog naše sigurnosti jer je naime nedaleko postojala opasnost od napada, u tom trenutku čovjeku nije nimalo svejedno - ispričao je.  

Ostale zanimljivosti s putovanja možete saznati u skype intervjuu. 

Ovisno o financijskim sredstvima, Igor bi putovanje volio nastaviti do kraja godine kroz Nepal, Tibet i Kinu, odnosno sve dok ne ispuni svoj cilj i sakupi dovoljno različitog video materijala za svoj dokumentarac. 

Na stranici http://www.indiegogo.com/theshortestpath svi se znatiželjnici mogu pobliže upoznati s projektom te svojim dobrovoljnim prilogom podržati ideju i pomoći u ostvarenju Igorove misije.

Igora možete pratiti i na njegovoj Facebook stranici The Shortest Path. 

Živite u inozemstvu - javite nam se!  

Ukoliko živite u inozemstvu i želite podijeliti svoju priču s nama javite nam se na hrvatusvijetu@24sata.hr  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu