To je to što me zanima!

Što za večeru? Talijanska verzija fine vijetnamske ljetne rolice

Želite li počastiti svoje nepce novim okusima, a da opet ne razmišljate o brojanju kalorija, kušajte ove sočne rolice koje se pune pilećim prsima, rotkvama, bosiljkom...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 kilograma pilećih prsa bez kostiju i bez kože
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 ljubičaste rotkvice, oguljene i izrezane na štapiće
  • 1 šalica listova svježeg bosiljka
  • 6 listova rižinog papira za rolice
  • sol
  • papar

BRZO I JEDNOSTAVNO Ne znate što skuhati na brzinu? 9 jela s ostacima iz frižidera

Za umak:

  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 8 kumkvata (jedna vrsta agruma)
  • 1/8 žličice košer soli (ili više, po ukusu)
  • svježe mljeveni crni papar (po ukusu)

Postupak:

Stavite pileća prsa u lonac i napunite vodom tako da ih prekrije. Stavite na štednjak, pustite da zavrije pa kuhajte na laganoj vatri da meso ne bude sirovo. Potom ga izvadite i ostavite neka se ohladi.

Potom piletinu istrgajte prstima na tanke trakice, dodajte žlicu maslinovog ulja, sol i papar pa dobro promiješajte.

Nakon toga stavite kuhinjsku krpu na ravnu površinu, a pored nje zdjelu s toplom vodom koja je dovoljno velika da u nju stane rižin papir. Namočite ga tako da postane gladak i mekan, gotovo proziran pa položite na krpu. Krenite s punjenjem.

IDEJA ZA VEČERU Recept za prste polizati: Njoki zapečeni sa sirom i kobasicom

Stavite narezane rotkve, nekoliko listova bosiljka i oko 1/4 šalice istrgane piletine, slažite bliže jednoj strani rižinog papira. Potom donje krajeve preklopite, zatim stranu sa sastojcima, ali nježno kako se ne bi raspalo. Zatim čvrsto smotajte do drugog kraja.

Ponovite s preostalim sastojcima i poslužite uz umak - stavite sve sastojke za umak u blender, i to je to, prenosi portal pickledplum.com

Idi na 24sata

Komentari 2

  • maumamau 07.02.2021.

    Ishranu sam promjenila od kada sam operirala tumor na dojci.Povrće vraća snagu definirivno!

  • nap 06.02.2021.

    volim samo s povrcem

Komentiraj...
Vidi sve komentare