Lifestyle

Komentari 2

Što za večeru? Talijanska verzija fine vijetnamske ljetne rolice

Što za večeru? Talijanska verzija fine vijetnamske ljetne rolice

Želite li počastiti svoje nepce novim okusima, a da opet ne razmišljate o brojanju kalorija, kušajte ove sočne rolice koje se pune pilećim prsima, rotkvama, bosiljkom...

Sastojci:

Za umak:

Postupak:

Stavite pileća prsa u lonac i napunite vodom tako da ih prekrije. Stavite na štednjak, pustite da zavrije pa kuhajte na laganoj vatri da meso ne bude sirovo. Potom ga izvadite i ostavite neka se ohladi.

Potom piletinu istrgajte prstima na tanke trakice, dodajte žlicu maslinovog ulja, sol i papar pa dobro promiješajte.

Nakon toga stavite kuhinjsku krpu na ravnu površinu, a pored nje zdjelu s toplom vodom koja je dovoljno velika da u nju stane rižin papir. Namočite ga tako da postane gladak i mekan, gotovo proziran pa položite na krpu. Krenite s punjenjem.

Stavite narezane rotkve, nekoliko listova bosiljka i oko 1/4 šalice istrgane piletine, slažite bliže jednoj strani rižinog papira. Potom donje krajeve preklopite, zatim stranu sa sastojcima, ali nježno kako se ne bi raspalo. Zatim čvrsto smotajte do drugog kraja.

Ponovite s preostalim sastojcima i poslužite uz umak - stavite sve sastojke za umak u blender, i to je to, prenosi portal pickledplum.com

Najčitaniji članci