To je to što me zanima!

Suho cvijeće, bundeve, lišće i žirevi kao dekoracije za dom

Gotovo svatko voli unijeti dašak jeseni u svoj dom. Jesenske boje su narančasta, crvena i smeđa. Ukrasiti možete stolić u dnevnom boravku, kamin, police, regal...
Vidi originalni članak

Smjena godišnjih doba utječe na odjeću u ormaru, koju mijenjamo prema sezoni, a tako je i s dekoriranjem doma. Gotovo svatko voli unijeti dašak jeseni u svoj dom. Jesenske boje su narančasta, crvena i smeđa. Lako se međusobno kombiniraju i pristaju u ambijent. Svojom toplinom “podižu” atmosferu, koja izgleda bajkovito.

Nabavite tamnocrvenu dekicu i kombinirajte je s narančastim jastučićima pa tako ukrasite trosjed, kutnu garnituru ili fotelju.

MALO INSPIRACIJE Uredite svoj dom u pomalo boemskom stilu i unesite radost

Stolić u dnevnoj sobi također može biti ukrašen jesenskim dekoracijama. Nabavite manje bundeve, a od lišća napravite vjenčić. U njega možete staviti i češere, žireve i slične jesenske plodove. Princip je sličan kao i kod adventskih vijenaca. Ovakve dekoracije mogu ići i na kamin ako ga imate. Oni koji ga nemaju ove dekoracije mogu iskoristiti na policama, regalu ili na zidovima.

Dugačke vjenčiće, poput onih koji se inače stavljaju na jelu, iskoristite za jesensku dekoraciju, samo na njih učvrstite žireve i lišće.

RIZNICA ZDRAVLJA Veliki vodič: Kako prepoznati, ubrati i očistiti jestive gljive

Stavite ih na kamin ili regal i poigrajte se bundevama. Ako ne želite imati prave, napravite ih od narančastih čarapa ili džempera. Napunite dio džempera vatom tako da dobijete okrugli oblik bundeve i pričvrstite ga.

ODLIČNI SAVJETI Uredite dječju sobu kao dizajner

Peteljku napravite od kartona ili iskoristite gumu. Jesenski štih unose i košare napunjene lišćem, osušenim cvijećem, pa i bundevama, a bit će lijepa dekoracija na stoliću.

UVRSTITE IH U PREHRANU Jesenski proizvodi odlični za zdravlje: Jabuka, bundeva, kelj

Možete to iskoristiti i na blagovaonskom stolu. Posebnu atmosferu napravit će i svijeće. U duguljastu vazu stavite šaku kukuruza i na to svijeću. Nemojte zaboraviti niti lampice, na koje možete dodati osušeno cvijeće ili lišće i dodatno potaknuti čaroliju u domu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare