Lifestyle

Komentari 0

Jesenski proizvodi odlični za zdravlje: Jabuka, bundeva, kelj

Jesenski proizvodi odlični za zdravlje: Jabuka, bundeva, kelj

Jesenski proizvodi nisu samo prekrasni, oni su također prepuni hranjivih sastojaka. I ispostavilo se da su mnogi izvrsni za najvažniji mišić u tijelu - srce

Razmislite o tome da dodate neke od ovih zdravih i ukusnih jesenskih proizvoda u svoju svakodnevnu prehranu:

Grožđe

Grožđe sadrži kombinaciju korisnih antioksidansa i drugih polifenola, uključujući flavonoide i resveratrol, koji imaju protuupalna svojstva i igraju ulogu u podršci zdravlju srca.

Grožđe osvježava međuobroke, a također ga možete jesti u salatama i u smoothiejima za prirodnu slatkoću.

POGLEDAJTE VIDEO (najzdravije namirnice):

Bundeva

Nije samo izvrsna za rezbarenje, ona je odlična i za vaše srce. Bundeva je bogata kalijem, a šalica pirea nudi gotovo 500 mg ovog minerala zdravog za srce

Dodajte pire od bundeve svojim zobenih pahuljicama, smoothiejima, muffinima, palačinkama...

Muškatna bundeva

Bere se od sredine kolovoza do studenog. Intenzivno narančasto meso prepuno je beta-karotena koji je dobar za vid. Muškatna bundeva je također odlična za zdravlje srca. Obiluje i vlaknima kao i kalijem koji je važan za održavanje krvnog tlaka.

Jabuke

Istraživanja su otkrila da svakodnevno konzumiranje jabuka može pomoći u smanjenju razine kolesterola i drugih markera povezanih sa srčanim bolestima. Topiva vlakna u jabukama odgovorna su za učinak snižavanja kolesterola. Zapravo blokiraju kolesterol u crijevima i potiče tijelo da ga koristi umjesto da ga pohranjuje.

Kelj

Iako je dostupan tijekom cijele godine, vrhunac dostiže krajem jeseni i početkom zime. Osim što je fantastičan za vaše oči, sadrži i veliku količinu kalcija. Iako je kalcij uglavnom dobar za zdravlje kostiju, on je također vrlo važan za srce. Zajedno s magnezijem i kalijem, pomaže u regulaciji krvnog tlaka, piše mindbodygreen.

Najčitaniji članci