To je to što me zanima!

Super recept za vegetarijanske palačinke s tofuom i rajčicom

Ove slane palačinke bogate su proteinima, a mogu se ukrasiti umakom od rajčice ili humusom, vrlo zdravim namazom od slanutka te su idealne za brzi obrak u kojemu želite nešto malo drugačije
Vidi originalni članak

Prva pomisao na palačinke uglavnom donosi ideju o visokokaloričnom obroku, no ovoga puta donosimo nešto drugačije. Tofu je pun proteina te je odlična ideja za jedan od važnih dnevnih obroka.

PREFINI SU 25 zdravih slatkih recepata: Svi redom su odlični za vitku liniju pa ih jedite bez grižnje savjesti

Za palačinke vam treba 200 grama tofua, 250 grama brašna od slanutka, jedna žličica praška za pecivo, 1 žličica morske soli, šalica mlijeka i malo maslinovog ulja. Za tijesto zamijesite sve te sastojke osim ulja, trebate dobiti glatku smjesu. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje te pripremite male palačinke.

POGLEDAJTE VIDEO: Deserti kao umjetnost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za umak idealno paše onaj na bazi rajčice. Zagrijte drugu tavu na jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Ubacite rajčicu, neka se lagano peče par minuta dok ljuska ne pukne. Kad krene puštati sok, pospite malo šećera, aceto balsamica i čili, ako ga volite. Neka se rajčice još malo omekšaju u tavi, no maknite ih prije nego se skroz raspadnu.

SVAKI SE I DRUGAČIJE REŽE Vrste luka: Za pripremu kojih jela su najbolje - žuti, ljubičasti, srebrenac, slatki luk, kozjak...

Poslužite male veganske palačinke s umakom od rajčice, a dobro će pristajati i feta sir ili namaz od slanutka, predlaže Mind Body Green.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 16.07.2022.

    Nisu lose zdrave su

Komentiraj...
Vidi sve komentare