To je to što me zanima!

Super tete iz Vinkovaca: Djecu zabavljaju kroz online vrtić

Kad već ne mogu u stvarnosti, one to čine virtualno - s mališanima se druže preko Facebooka, pripremaju im video materijale pune zabavnih sadržaja koje će i njima olakšati ove dane
Vidi originalni članak

Zanima vas i ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Mlada mama opisala simptome: 'Kao da su me udarili u glavu'

Za školarce je organizirana TV i online nastava, no djeca vrtićkog uzrasta u ovoj su izvanrednoj situaciji izgubila mogućnost druženja sa svojim voljenim tetama, ali i svoju dnevnu rutinu.

No, predane tete iz Dječjeg vrtića iz Vinkovaca odlučile napraviti poseban program za vrtićku djecu kako bi i njima olakšale okolnosti u kojima su se našli. Organizirale su se preko Facebooka te pokrenule online dječji vrtić.

Tako djecu neće ovih dana zabavljati samo ukućani, već i njihove poznate tete s bogatim sadržajem, od likovnih radionica, vježbanja i pričanja priča do čitavih malih predstava.

U samo tri dana imaju preko 20 tisuća pregleda, što svjedoči o uspjehu njihove doista fantastične ideje. Nisu oduševljeni samo mališani, već i roditelji, kojima je doista teško ograničavati djeci izlaske u parkove i pronaći im dovoljno zanimacija kroz dan u četiri zida.

PROMO Nova stranica za obrazovanje kod kuće: nastava.alfa.hr

- Ja bih bila najsretnija da nam gradonačelnik kaže da se u ponedjeljak svi vratimo na svoja radna mjesta, ali situacija je takva da ćemo vjerojatno do Uskrsa morati biti kod kuće dok ova pošast ne prođe - izjavila je za HRT ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar navodeći kako će do povratka u vrtiće raditi na ovaj način.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Čistimo kada smo tjeskobni, ali to je samo privremeno rješenje

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • iulio 28.03.2020.

    Super, ajd ih za promjenu sad vi čuvajte, a mi ćemo ih zabavljati kad dođemo kući s posla...

  • GIRIGARI 28.03.2020.

    Super, ne sjede djeca dovoljno pred Tvom. Neki će misliti da je kutija koja govori mama. A počet ćemo uskoro i djecu radit online.

  • 28.03.2020.

    I tata bi sine

Komentiraj...
Vidi sve komentare