To je to što me zanima!

Super trik kako smiriti dijete koje se bori protiv spavanja

Pitajte dijete: 'Koje vrijeme je prikladno za tebe, da odeš u krevet?'. Uz to im navedite nekoliko primjera. Takvi razgovori mogu započeti u dobi od četiri do pet godina
Vidi originalni članak

Ljudi koji imaju djecu i odgajaju ih od rođenja do 18. godine života, u prosjeku izgube 645 sati sna u usporedbi s onima koji djece nemaju, pokazala je to studija na koju se pozvala novinarka i učiteljica Esther Wojcicki prije nego je pojasnila kako motivirati djecu da navečer zaspu, bez borbe, svađe i ljutnje.

POGLEDAJTE VIDEO o odgoju djece:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ona smatra da ne treba djeci objašnjavati u koje doba trebaju ići spavati, već s njima treba razgovarati o obrascima spavanja.

Pitajte dijete: 'Koje vrijeme je prikladno za tebe da odeš u krevet?'. Uz to im navedite nekoliko primjera. Takvi razgovori mogu započeti u dobi od četiri do pet godina, kaže Wojcicki. 

HRVATSKA STATISTIKA ZA BRAK Dugo trpimo: Hrvati se najviše rastaju nakon 25 godina braka

- Možete im navesti prednosti odlazaka na spavanje kako bi djeca razumjela zašto treba spavati. Na primjer: 'Tvoj mozak će rasti brže i biti ćeš pametniji ako spavaš dovoljno' - pojasnila je.

Zašto je to učinkovito?

- Nakon što dijete shvati važnost spavanja te osjeti da i ono sudjeluje u tom procesu, tada počinje proces samoregulacije. To znači da će se dijete početi slagati s roditeljima kada mu kažu da je vrijeme za krevet - kazala je ova učiteljica.

- U nekom trenutku djeca shvate da im je san potreban, kao što su naučila sama odlaziti u zahod. Mislim da se roditelji trebaju malo opustiti jer s našom djecom će sve biti u redu - dodala je, a prenosi mindbodygreen.com.

'SVE ĆU PREŽIVIT...' Izdržite: Kad pristignu djeca, manje je seksa, a više svađa...

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • DANIJEL 🐶 03.01.2020.

    Željko Pervan preporuča da prepričate djetetu Crvenkapavicu prije spavanja,sa naglaskom kako vuk proždire cijelu baku pa dolazi lovac sa ogromnim lovačkim nožem,raspori vuka cijelom dužino,napuni ga kamenjem,sašije i baci u bunar,ako tada dijete ne padne u nesvjest tad jedino litra rakije pomaže, il ju vi popijte il dajte klincu ;))

  • retita🦋 03.01.2020.

    Mudri se rode i samo nadograđuju kroz život.Priča,glazba ili maženje.Trenutci koji prolete i rado ih pamtimo.Od toga se ne radi drama,za to se živi.🤗

  • PapaĐo 03.01.2020.

    Moj zaspe nakon po pive... Pff

Komentiraj...
Vidi sve komentare