To je to što me zanima!

Super WD-40 sprej: Uklanja mrlje sa zida, skida naljepnice

Ako ste se nekada sučili sa škripavim vratima, vjerojatno ste koristili sprej WD-40. Međutim, ako je to sve za što ste koristili ovaj sprej, onda propuštate dosta toga
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Čistite po metodi 'FlyLady': 15 minuta je dovoljno za svaki dio

 WD-40 možete upotrijebiti i za niz drugih stvari, a neke bi vas mogle iznenaditi. Donosimo neke od njih:

1. Poliranje srebra

Ako imate kolekciju srebra za koju vam se čini da s vremenom gubi boju, WD-40 vam definitivno može pomoći u rješavanju tog problema. Posprejajte ga i zatim obrišite. Tako ćete mu vratiti sjaj i izgledat će ponovno kao novo.

2. Čišćenje cipela

Što se tenisica tiče, WD-40 je njihov najbolji prijatelj. Zimi možete ukloniti tvrdokorne mrlje od kamene soli koje se nakupljaju na cipelama tako što ćete ih poprskati i obrisati.

RIJEŠITE SE MUKE Muči vas zatvor? Dodatne čaše vode i ove namirnice će pomoći

3. Čišćenje WC-a

Ovisno o vrsti vode u vašoj kući, čišćenje WC-a može biti besmislen zadatak. Ako WD-40 upotrebljavate na isti način kao i redovito sredstvo za čišćenje WC školjke, primijetit ćete da se čisti brzo i duže ostaje čisto.

4. Očistite mrlje s tepiha

Uklanjanje mrlja, kao što su tinta ili ulje, ruž za usne, s vašeg tepiha može biti noćna mora. Mrlju poprskajte s WD-40 sprejom, pričekajte nekoliko minuta, a zatim nježno mrlju očistite spužvom i toplom vodom sa sapunom.

5. Uklanjanje tragova bojica

Imate li djecu koja vole pisati po zidu i namještaju. Ne živcirajte se jer tragove jednostavno poprskajte s WD-40 i jednostavno ih uklonite.

6. Odmrzavanje leda

Poprskajte svoje prozore s WD-40 i zatim obrišite višak. Vjerovali ili ne, ovo će spriječiti da se led stvori na vašim prozorima i tako ćete uštedjet vrijeme ujutro kada morate ići na posao.

NEMOJTE PRETJERIVATI Njega kože: Što činiti, a što izbjegavati tijekom izolacije?

7. Uklanjanje naljepnica i cijene

Ako ste ikada pokušali skinuti naljepnicu s prozora ili naljepnicu na autu, znate kakva je to gnjavaža. Sa sprejom WD-4O jednostavno poprskajte naljepnicu i nježno je skinite.

8. Skidanje prstena

Ako redovito nosite prsten, vjerojatno znate kako izgleda kada vam zaglavi na prstu. Nemojte paničariti! Najlakši način za uklanjanje je da poprskate prst WD-40 sprejom, a zatim uklonite prsten.

9. Uklanjanje žvakaće

Ako ste slučajno sjeli na žvakaću gumu koju ne možete skinuti s hlača jednostavno po tom  mjestu posprejajte WD-40. Žvakaća guma će se odmah skinuti.

10. Obnovite izblijedjeli plastični namještaj

Ako vam je plastični namještaj izblijedio i želite mu vratiti sjaj pošpricajte WD-40 izravno na površinu i obrišite suhom krpom. Pričekajte trenutak i namještaj će ponovno zasjati, prenosi Buzzaura.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Novi hit: Ljudi su počeli raditi origami od toaletnog papira

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Rafo 03.04.2020.

    WD-40 na staklima auta znači da će ostati masna i kad se po kiši uključe brisači sve će biti razmazano a vidljivost smanjena. Kad se mrlja na tepihu pošprica wd-om, nakon čišćenja ostat će masna mrlja. I tu mrlju treba nekako očistiti?

  • bolnaistina 03.04.2020.

    Možda wd40 anamarija koristi i kao .......

  • DraganDraganic 03.04.2020.

    Jučer sam sa njim prebrisao branike na kombiju. Kao novi su.

Komentiraj...
Vidi sve komentare