Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Čistite po metodi 'FlyLady': 15 minuta je dovoljno za svaki dio

Čistite po metodi 'FlyLady': 15 minuta je dovoljno za svaki dio
1

Stručnjakinja za kućanstvo sa stranice FlyLady, Marli Cilley, kaže da čišćenje vašeg doma trebate raspodijeliti u zone i svaku zonu čistiti 15 minuta. Njezina metoda čišćenja je postala jako popularna

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Bogati iznajmljulju cijele hotele za 260.000 kn da se izoliraju

Nikada nije lako pronaći vrijeme za dubinsko čišćenje svog doma. Vjerojatno postanete živčani kada se sjetite da ćete cijeli dan morati provesti u čišćenju vašeg doma. Međutim, metoda 'FlyLady' stručnjakinje za kućanstvo Marli Cilley,  savjetuje da čišćenje rapodijelite u zasebne zadatke od 15 minuta.

FlyLady pristup smatra da čišćenje ne bi trebao biti brz i stresan proces. Čišćenje treba razdijeliti na manje zadatke što će vam pružiti osjećaj mira. Na primjer, možete početi s čišćenjem vašeg sudopera i kuhinje, a s vremenom ćete napredovati i dodavati više zadataka u vašu dnevnu rutinu.  A, ako vam treba još veća motivacija, Messenger aplikacija 'FlyLady' nudi podsjetnike, dnevne poruke i izjave ljudi koji prate ovu metodu čišćenja.

Web stranica 'FlyLady' sadrži niz primjera različitih rutina za čišćenje kako bi vam pomogli da započnete s čišćenjem. Na primjer, Cilley savjetuje da kada se ujutro probudite, prvo napravite krevet, onda se otuširate i počistite iza sebe. Onda se počešljate, našminkate i na brzinu očistite WC. Kada završite s tim, stavite robu na pranje. Ako ne morate čistiti kuhinju, ispraznite perilicu za posuđe, pripremite doručak i nahranite svoje kućne ljubimce ukoliko ih imate.

Evo kako sve možete urediti svoj radni kutak u kući ili stanu
Evo kako sve možete urediti svoj radni kutak u kući ili stanu

Nakon toga ćete vjerojatno razmišljati o ostatku svog dana. Pogledajte svoj kalendar, napravite popis obaveza i isplanirajte što ćete jesti za večeru. Provjerite svoj bankovni račun, a nakon toga stavite robu na sušenje. Jutarnju rutinu završite razmišljajući o sebi. Ne zaboravite uzete lijekove ili vitamine ako ih koristite. Ostatak jutra uživajte u svom doručku i odmorite se.

Druga ključna komponenta FlyLady metode čišćenja je koncept zona. FlyLady predlaže da čišćenje vašeg doma podijelite u pet različitih zona. Prvi tjedan u mjesecu posvetite zoni jedan. Odvojite 15 minuta dnevno kako biste uklonili nered koji se nagomilao u vašem domu. Nakon toga slijedi zona dva, odnosno čišćenje kuhinje 15 minuta dnevno cijeli drugi tjedan u mjesecu.

Treći tjedan u mjesecu pripada zoni tri. Tada čistite kupaonicu i jednu sobu, dječju spavaću sobu ili radnu sobu. Četvrta zona, četvrti tjedan u mjesecu je čišćenje vaše spavaće sobe i ormara. Konačno, u zoni pet, peti tjedan u mjesecu, vrijeme posvetite svojoj dnevnoj sobi. Ova zona traje samo nekoliko dana. Nemojte zaboraviti da u svakoj j zoni čistite samo 15 minuta dnevno, prenosi Good Housekeeping Home.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Nešto biste doma promijenili a ne znate što? Evo inspiracije...

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje